MonPlaneta
Aprovats cinc convenis per a millorar el sanejament d’aigües de quatre comarques
Reunió del consell d’administració de l’ACA | Agència Catalana de l’Aigua

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat cinc convenis de col·laboració amb l’objectiu de millorar el sanejament de les aigües residuals de quatre comarques catalanes, concretament el Montsià, l’Alt Empordà, l’Alt Penedès i el Maresme. Dos dels convenis aprovats beneficiaran, mitjançant l’acord entre l’ACA i el Consell Comarcal del Montsià, la depuració de les aigües residuals d’aquesta comarca ebrenca, amb la redacció dels projectes constructius per al sanejament de Freginals i Mas Barberans. Els acords determinen que l’ACA destinarà un total de 112.000€ (56.000 per a cada conveni) per a la redacció dels corresponents projectes constructius. Per part del Consell Comarcal, aquest haurà de dur a terme la redacció i el seu seguiment.

Un altre dels convenis aprovats consisteix en la millora del sanejament de Pont de Molins a l’Alt Empordà. La col·laboració entre l’ACA i l’Ajuntament de Pont de Molins determina que l’ACA destinarà 44.800€ per a finançar la redacció del projecte, que serà duta a terme per l’Ajuntament.

El consell d’administració de l’ACA també ha donat llum verd a la millora del sanejament de les Cases Noves de Cal Marquès, nucli del municipi de Castellví de la Marca, a la comarca de l’Alt Penedès. L’acord entre l’Agència i el Mancomunitat Penedès Garraf defineix un pressupost de 14.800€ per a redactar el projecte. L’ACA aportarà el finançament i la Mancomunitat redactarà el projecte d’aquesta actuació prevista en l’escenari de la planificació hidrològica 2022-2027.

Finalment, el darrer conveni aprovat consisteix en la cessió de l’explotació del sistema de sanejament de Can Massuet, al Maresme. L’acord entre l’ACA i el Consell Comarcal del Maresme defineix la cessió de l’explotació d’aquest sistema de sanejament a partir de l’1 de gener de 2020 i garantir el finançament dels costos d’explotació, quantificats en 143.814 €/any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa