Aprovats 5,3 M€ en ajuts per a fomentar la pesca i l’aqüicultura sostenibles
Tonyina del Mediterrani | Wikimedia Commons

!--akiadsense-->

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha aprovat els ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca 2019 adreçats a fomentar una pesca i una aqüicultura sostenibles i a comercialitzar i transformar els productes pesquers. S’han aprovat 5.322.995 euros d’ajudes a noranta projectes que dinamitzaran unes inversions al sector pesquer, de l’aqüicultura i de la comercialització i transformació de productes pesquers de 13.495.990 euros.

Els ajuts FEMP al desenvolupament local estan cofinançats en un 75% per la Unió Europea i un 25% per la Generalitat de Catalunya. El 59% de les operacions subvencionades correspon a projectes destinats a fomentar un sector pesquer sostenible, l’11% a l’aqüicultura i el 30% a la comercialització i transformació dels productes pesquers. Les operacions es desenvoluparan a 33 municipis catalans. Els municipis pesquers són els que desenvolupen un major nombre de projectes.

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d’actuació de l’EMC amb la ciutadania i el territori, i a fomentar un desenvolupament sostenible i respectuós amb l’ús de la mar, la creació i el manteniment d’ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que garanteixi l’operativitat. Garantir la competitivitat del sector pesquer i aqüícola és una de les prioritats de l’Estratègia Marítima de Catalunya en el sentit de reforçar el sector primari com un dels puntals de l’economia blava del país.

Nou comentari