MonPlaneta
Aprovada la memòria preliminar de l’avantprojecte de Llei de Protecció de l’Ambient Atmosfèric
Reunió del Consell Executiu | ACN

!--akiadsense-->

El Consell Exectutiu ha aprovat la memòria preliminar de l’avantprojecte de Llei de Protecció de l’Ambient atmosfèric, que permetrà donar resposta a la necessitat actual d’establir i regular els instruments i el procediment per a una actuació efectiva de les administracions públiques de Catalunya en el camp de la prevenció, la vigilància, el control i la correcció de la contaminació atmosfèrica.

La futura llei, que substituirà l’actual de 1983, neix amb l’objectiu d’adequar el marc normatiu propi en matèria de protecció de l’ambient atmosfèric a la realitat jurídica, social i tècnica actual per garantir la seguretat jurídica, així com ser més eficient en la gestió de la protecció de l’ambient atmosfèric, i reduir la contaminació atmosfèrica, sonora i odorífera a Catalunya. Per tant, es vol adaptar la normativa específica que aborda aquesta problemàtica a les directrius de la normativa comunitària i considerar els canvis socials produïts en els últims anys, que han fet que sigui imprescindible abordar aspectes que no s’havien contemplat als anys 80 per millorar la qualitat de l’aire i el soroll. Així mateix, el document haurà de preveure mesures que s’estan adoptant a les àrees metropolitanes europees per millorar la qualitat de l’aire, com les zones de baixes emissions, que no estaven previstes de forma explícita fins ara a la normativa vigent.

La nova llei també inclourà altres formes de contaminació, com l’odorífera, que no es va preveure en la normativa actual. A més, permetrà millores organitzatives per gestionar d’una forma més eficient els recursos disponibles, així com actualitzar els requeriments que han quedat obsolets, i incorporar els avenços tecnològics per millorar la diagnosi de la qualitat de l’aire.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa