MonPlaneta
Una aplicació per a les ADF i una de sistematització de tasques agrícoles guanyen els Premis RuralApps 2019
Un home mirant el mòbil

!--akiadsense-->

Les aplicacions GEPT, per a la gestió de les emergències vinculades als incendis forestals, i Agricolum, orientada a facilitar als agricultors la sistematització en línia de les seves tasques, són les guanyadores de la sisena edició del Premis RuralApps. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació atorga aquest guardó amb el suport del centre tecnològic EURECAT. El jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i constituït per representants del DARP i d’EURECAT, va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi 25 en aquesta edició, 12 en la categoria professional i 13 en la de ciutadania.

En la modalitat de Ruralapps ciutadania, l’aplicació guanyadora ha estat GEPT: Gestió Emergències des del Punt de Trànsit, per a la gestió de recursos de les Agrupacions de Defensa Forestal en emergències causades per incendis. Ideada per la Federació ADF Penedès Garraf, permet, entre altres funcions, facilitar les comunicacions dels voluntaris i garantir-ne la seva seguretat; tenir els voluntaris i els vehicles geocalitzats en cas d’emergència forestal; optimitzar el temps i els recursos; obtenir registres de les actuacions i alertar i preveure els relleus en funció del temps treballat i els efectius disponibles. L’aplicació Shop app d’Agrofresc, una botiga online que posa en contacte a agricultors i elaboradors amb botigues de proximitat, ha estat la finalista.

Un moment de la presentació d'avui.
Carmel Mòdol en una imatge d’arxiu. | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

En la modalitat de Ruralapps professional, la vençedora ha estat Agricolum. L’aplicació funciona com un quadern de camp en línia on els agricultors tenen tota la informació de l’explotació organitzada. Amb l’objectiu de millorar la traçabilitat i l’optimització de la palla, Agricolum posa a l’abast de l’usuari la localització en temps real i automàtic de les bales i eines per a la traçabilitat i la logística. D’altra banda, per a millorar la gestió de dejeccions ramaderes i complir amb les normatives vigents, l’aplicació ofereix, entre altres funcions, un sistema de planificació i de verificació de la fertilització realitzada; la geocalització i el coneixement dels tractaments duts a terme en els camps; la planificació de les activitats; la lectura automàtica del conductímetre, i la localització dels vehicles en temps real i històrics. La finalista ha estat BrunApp, de geolocalització i el control del bestiar que pastura lliurement per la muntanya.

Amb els Premis RuralApps, el Departament d’Agricultura vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural, distingir les empreses que hagin desenvolupat aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agrari, alimentari, forestal, pesquer o rural, a més de reconèixer els empresaris innovadors que hagin desenvolupat solucions tecnològiques per a la ciutadania o per als professionals del sector agroalimentari i rural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa