MonPlaneta
Amazon comprarà 100.000 vehicles elèctrics com a part de la seva estratègia climàtica
  • CA
El fundador i director executiu d’Amazon, Jeff Bezos, en una imatge d’arxiu | Ajuntament de Seattle

El fundador i director executiu d’Amazon, Jeff Bezos, va anunciar aquest dijous un pla perquè la seva companyia combati el canvi climàtic. Entre els seus objectius, molt ambiciosos, hi ha complir l’Acord de París una dècada abans del límit que estableix, aconseguint, així, que la companyia sigui neutral en carboni l’any 2040. Les mesures per aconseguir aquesta fita inclouen, entre d’altres, comprar 100.000 vehicles elèctric que, segons va explicar Bezos, començaran a fer entregues el 2021 i estaran totalment desplegats el 2024.

El multimilionari nord-americà va desplegar totes les seves idees en un acte al National Press Club de Washington (Estats Units) acompanyat de l’excap de canvi climàtic de les Nacions Unides, Christiana Figueres. Per a Bezos, “la comunitat científica està sorpresa de com de ràpid estan canviant les coses” i, pel que fa a la seva empresa, va reconèixer que “hem estat al mig del ramat en aquest assumpte i volem posar-nos al capdavant”. És per això, probablement, que les 100.000 furgonetes elèctriques que comprarà provindran de l’empresa Rivian, que aquest mateix any va dur a terme una ronda d’inversió de 700 milions de dòlars que va ser encapçalada per la mateixa Amazon.

Un dels magatzems d’Amazon al nostre país |

L’empresa ha estat durament criticada durant els darrers anys per l’impacte ambiental dels seus enviaments arreu del món i cada cop més ràpid, un impacte que Bezos vol mirar de reduir i compensar. A dins de la mateixa Amazon, de fet, fa poc que més de 1.500 treballadors van anunciar que farien una aturada en protesta del que consideren la inacció de la companyia en el problema del canvi climàtic. Després d’aquest darrer anunci de Bezos, els treballadors van fer públic un comunicat afirmant que, tot i que era una “gran victòria”, farien l’aturada igualment, que coincideix amb l’inici d’una nova onada de vagues mundials pel clima. El fundador d’Amazon, a més, també va anunciar la creació d’un fons de reforestació de cent milions de dòlars, i va mirar d’encoratjar les altres empreses perquè es comprometin amb la lluita contra el canvi climàtic i prenguin mesures com ara mesurar i informar de les seves emissions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa