Alliberen trenta tortugues mediterrànies a la Vall Major de Bovera

Els exemplars són d'una espècie en perill d'extinció establerta en una finca de gestió ecològica des de fa tres anys per poder repoblar el Parc Natural del Montsant

Tortuga mediterrània a la Serra del Montsant

Tortuga mediterrània a la Serra del Montsant | CRARC

Una trentena d’exemplars de tortuga mediterrània del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) han estat alliberats aquest dimecres al matí a la Vall Major de Bovera (les Garrigues). Aquesta espècie, en perill d’extinció i l’autòctona al nostre país, fa tres anys que s’ha establert en una finca de gestió ecològica de l’Associació Trenca, d’on s’extrauen exemplars per dur-los al Parc Natural del Montsant, molt proper. Actualment no es poden tenir tortugues d’aquest tipus a casa ni tampoc se’n permet la comercialització perquè està amenaçada, precisament, per aquesta raó, a més de la destrucció dels seus hàbitats.

Tots els animals alliberats des de la finca de Trenca duen un xip identificador i un número a la closca per fer-ne el seguiment, tant per conèixer el seu comportament com per prevenir que siguin capturades.

Nou comentari