MonPlaneta
Alliberen noranta mil anguiles juvenils a les llacunes del Delta de l’Ebre
Exemplars d’anguila | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Demà, dimecres 29 de maig, a les onze del matí, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Forestal Catalana i el Parc Natural del Delta de l’Ebre participaran en l’alliberament de 90.000 exemplars de juvenils d’anguila d’entre 1 i 3 grams de pes a diverses llacunes del delta de l’Ebre. Aquests exemplars destinats a la repoblació, que procedeixen de conques de fora de Catalunya, són alliberats als rius afectats pel Pla de Gestió de l’Anguila Europea.

Els angulons, que procedeixen de l’empresa Valenciana de Acuicultura, seran alliberats en tres indrets diferents del delta de l’Ebre coneguts com la llacuna de l’Aufacada, el Clot de l’Encanyissada i la Finca del Violí. Les llacunes deltaiques constitueixen l’hàbitat natural ideal per al desenvolupament de l’angula abans del seu retorn a la mar, ja com a anguila platejada, per al seu llarg viatge transoceànic fins a la mar dels Sargassos, on farà la posta.

La repoblació s’aplica com una mesura de reforç de la població d’aquesta espècie, permetent així augmentar la proporció d’individus que arribaran a l’estat adult i podran, per tant, migrar i tancar el cicle reproductiu, i constitueix, conjuntament amb altres mesures de gestió, com la lluita contra depredadors al·lòctons o la millora de la connectivitat dels rius a través de la construcció de passos de peixos, un dels principals eixos d’actuació que han de garantir la recuperació d’una espècie tan emblemàtica del nostres rius com és l’anguila. Per últim, destacar que el finançament de la repoblació prové dels propis pescadors autoritzats a la pesca d’anguila, els quals anualment han d’aportar una part proporcional a l’import total de les captures, recaptat en concepte dels compromisos assumits en el Pla de Gestió de l’Anguila Europea, aprovat per la Comissió Europea, amb la finalitat de garantir la recuperació de les poblacions d’anguila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa