MonPlaneta
Alliberada una balena amb bec de Cuvier varada a la barra del Trabucador del Delta

Una balena amb bec de Cuvier (Ziphius cavirostris) va quedar varada aquest dissabte a pocs metres de la barra del Trabucador al delta de l’Ebre. El mamífer, d’uns quatre metres de longitud, tenia un costat encallat a la sorra i l’aigua no el cobria totalment.

Els agents rurals i el personal del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) van aconseguir alliberar-lo després de moltes hores d’esforç. Es tracta d’una espècie catalogada com a vulnerable pel reial decret 139/2011.

Segons fonts dels agents rurals van rebre l’avís de la troballa cap a les dotze del migdia. Al començament, la balena no es movia gaire i tots els indicis apuntaven que el mamífer podria estat malalt. Els efectius rurals i del CRAM van aconseguir alliberar l’animal, però aquest es va tornar a encallar en un altre punt de la badia deltaica.

Finalment, al voltant de les vuit del vespre, van aprofitar un canal de la barra del Trabucador, produït pel temporal Glòria, per portar-lo fins a mar obert, on la balena va reprendre el seu camí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa