MonPlaneta
Els aliments llençats durant un any podrien donar de menjar a tot l’estat durant un mes
  • CA
Supermercat

Phenix, una aplicació antimalbaratament alimentari, anuncia el seu propòsit de salvar 160.000 tones de menjar abans que s’acabi l’any. Aquesta xifra equival a omplir 80.000 cistelles alimentàries a la seva app i, simultàniament i evitar 320.00 tones d’emissions de CO2.

Aquesta iniciativa arriba amb el començament de setembre, un mes dedicat a la conscienciació del malbaratament alimentari. De fet, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 29 de setembre com el Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments.

Cada any un terç de la producció d’aliments a nivell mundial va directe a la brossa. Es tracta no només d’una crisi alimentària, sinó també ecològica i climàtica, ja que darrera de la producció d’aliments es fan servir uns recursos que acaben sent inútils.

L’últim panell de consum del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient del govern espanyol indica que a l’estat es malbaraten en un sol any la mateixa quantitat d’aliments que es consumeix durant un mes.

Una solució a aquest problema són els programes i l’aplicació de l’economia circular a l’àmbit de l’alimentació, amb la promoció del residu zero i la reutilització de recursos. D’aquesta manera, Phenix pot salvar de la brossa el menjar i la beguda que no han tingut sortida, ja sigui a les prestatgeries dels comerços d’alimentació, el menjar preparat de botigues i de restaurants, mitjançant la venda a preus molt reduïts a través de l’aplicació o de les donacions a organitzacions de rescat social, com pot ser la Fundació Temps i Compromís a Barcelona o FAYEC a Madrid.

Phenix és una empresa certificada com a B Corporation, un nou tipus de negocis que busquen l’equilibri entre els seus objectius i els beneficis, amb l’obligació legal de considerar l’impacte de les seves decisions cap als seus treballadors, clients, proveïdors, la comunitat i el medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa