Els aliments llençats durant un any podrien donar de menjar a tot l’estat durant un mes

Phenix, l’app antimalbaratament alimentari vol arribar a recuperar 160.000 tones de menjar abans que s’acabi l’any

Supermercat

Phenix, una aplicació antimalbaratament alimentari, anuncia el seu propòsit de salvar 160.000 tones de menjar abans que s’acabi l’any. Aquesta xifra equival a omplir 80.000 cistelles alimentàries a la seva app i, simultàniament i evitar 320.00 tones d’emissions de CO2.

Aquesta iniciativa arriba amb el començament de setembre, un mes dedicat a la conscienciació del malbaratament alimentari. De fet, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 29 de setembre com el Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments.

Cada any un terç de la producció d’aliments a nivell mundial va directe a la brossa. Es tracta no només d’una crisi alimentària, sinó també ecològica i climàtica, ja que darrera de la producció d’aliments es fan servir uns recursos que acaben sent inútils.

L’últim panell de consum del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient del govern espanyol indica que a l’estat es malbaraten en un sol any la mateixa quantitat d’aliments que es consumeix durant un mes.

Una solució a aquest problema són els programes i l’aplicació de l’economia circular a l’àmbit de l’alimentació, amb la promoció del residu zero i la reutilització de recursos. D’aquesta manera, Phenix pot salvar de la brossa el menjar i la beguda que no han tingut sortida, ja sigui a les prestatgeries dels comerços d’alimentació, el menjar preparat de botigues i de restaurants, mitjançant la venda a preus molt reduïts a través de l’aplicació o de les donacions a organitzacions de rescat social, com pot ser la Fundació Temps i Compromís a Barcelona o FAYEC a Madrid.

Phenix és una empresa certificada com a B Corporation, un nou tipus de negocis que busquen l’equilibri entre els seus objectius i els beneficis, amb l’obligació legal de considerar l’impacte de les seves decisions cap als seus treballadors, clients, proveïdors, la comunitat i el medi ambient.

Nou comentari