MonPlaneta
Alerta per la superació dels límits d’ozó atmosfèric a Barcelona i la plana de Vic
Durant els mesos de calor s'extrema la vigilància d'aquest gas
Durant els mesos de calor s’extrema la vigilància d’aquest gas | Cedida

!--akiadsense-->

Ecologistes en Acció ha alertat aquest dijous de 39 superacions dels límits d’informació a la població de l’ozó atmosfèric després de l’onada de calor, especialment a Barcelona i a la plana de Vic on, durant l’episodi, s’han registrat 10 i 17 superacions respectivament. El límit se situa en 180 micrograms d’ozó per metre cúbic d’aire i, a Catalunya, els nivells alts afecten de manera habitual la major part de Catalunya. A més, els ecologistes han advertit que els objectius establerts per la normativa de protegir la salut dels ciutadans s’han superat de forma generalitzada ja que les administracions coninuen “sense adoptar els Plans de Millora de Qualitat de l’Aire”. És per això que l’organització ha reclamat al govern espanyol que segueixi l’exemple de França i apliquin restriccions de trànsit per combatre els episodis d’alta concentració d’aquest contaminant.

La tinent d’alcalde de Barcelona i alcaldessa accidental, Laia Ortiz, ha dit en roda de premsa que la ciutat té protocols d’actuació que es posen en marxa si se superen els nivells de NOx i les partícules però que normalment no es registren aquests augments de l’ozó. “En funció de cada municipi i cada tipologia s’activa un protocol o un altre”, ha explicat. També ha defensat que l’Ajuntament incrementa la seva resposta en funció del contaminant que sugmenta i que, en el cas de l’ozó, es centra en l’impacte en persones vulnerables, controlant la seva hidratació i la seva exposició solar, i s’ha excusat dient que l’afectació de l’ozó és més important en zones agrícoles i d’interior.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Angelblau a agost 09, 2018 | 14:33
  Angelblau agost 09, 2018 | 14:33
  Amb tanta contaminació de Ozó caldrà que prohibeixin l'us de la bicicleta doncs els ciclistes podem patir greus problemes de salut
 2. Icona del comentari de: Bueno, se quedan con algo más. a agost 09, 2018 | 18:47
  Bueno, se quedan con algo más. agost 09, 2018 | 18:47
  Ahora Osona, ya no se quedará sólo con los cerdos y sus "purins".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa