MonPlaneta
Alerta de risc químic per l’incendi d’una nau de tractament de residus a Montornès
L'incendi a Montornès
L’incendi a Montornès | Cedida

!--akiadsense-->

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per l’incendi que s’ha declarat a l’empresa Ditecsa Centre Derpin, ubicada al polígon industrial Can Bosquerons de Montornès del Vallès i que es dedica al tractament i valoració de residus industrials perillosos i no perillosos a la descontaminació de sòls industrials.

Segons ha informat el telèfon d’emergències 112, a les 07:41 s’ha produït un incendi de grans dimensions i amb columna molt visible, i des de les localitats properes els veïns han sentit algunes explosions. Encara no es té informació de què crema exactament. A hores d’ara 112 ha rebut 182 trucades relacionades amb aquest incendi, que ha generat una columna de fum molt visible des de l’AP-7. Els Bombers de la Generalitat estan treballant en l’extinció del foc, que afecta la totalitat de la nau, amb 22 dotacions terrestres. L’empresa ha hagut de ser evacuada però no hi ha hagut cap persona ferida. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat al lloc 6 unitats preventivament.

Protecció Civil ha recomanat a les persones de la zona propera, especialment dels municipis de Montornès, Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès, que puguin notar molèsties pel fum, que es confinin. Es recomana no apropar-se a la zona del polígon. Si s’és al carrer, és recomanable confinar-se al primer edifici que es trobi i, a les llars, tancar portes i finestres i tancar-se a les habitacions més interiors. També s’han d’aturar els sistemes de climatització i ventilació. Si es viu amb gent gran, infants o malalts amb problemes respiratoris, cal seguir el seu estat de salut. També es recomana evitar accedir als soterranis i parts baixes dels edificis i habitatges, sempre que no es recomani el contrari a través dels mitjans, i estar atents a les possibles restriccions en el consum d’aigua de l’aixeta que es puguin establir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa