MonPlaneta
Alerta per l’augment de llúdrigues atropellades a l’embassament de Flix
  • CA

Els Agents Rurals han fet saltar l’alarma davant d’increment de llúdrigues atropellades al voltant de l’embassament de Flix. Per afrontar l’augment d’atropellaments s’ha anunciat l’elaboració d’un informe que estudiarà tots els incidents per tal d’implantar una solució que garanteixi la protecció de l’animal.

La llúdriga és una espècie que habita ambients aquàtics continentals i està protegida. És considerada d’interès comunitari, la qual cosa fa que es tingui especial cura per la seva protecció i conservació. Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, les llúdrigues són un bioindicador de l’estat de salut del riu, ja que són animals que viuen en espais sense contaminació i on no hi ha sobreexplotació dels recursos hídrics.

L’espècie es va començar a reintroduir al nord-est de Girona des de l’any 1995. Des d’aleshores la població de llúdrigues ha anat obrint-se pas a les conques fluvials catalanes. L’animal ha arribat fins a la conca del Besòs, on havia desaparegut durant 50 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa