MonPlaneta
Alerta per l’alt risc d’incendis a partir d’avui divendres
Membres de les ADF fent funcions de vigilància | Ajuntament de Terrassa

!--akiadsense-->

Davant l’increment del perill d’incendi forestal per temperatures superiors als 40 graus a l’interior i humitats relatives per sota del 20%, a partir d’avui divendres, 9 d’agost, el Departament d’Agricultura ha activat el Nivell 3 del Pla Alfa a 71 municipis de les comarques de l’Alt Camp, l’Anoia, el Bages, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Noguera, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Segrià, el Solsonès i la Terra Alta. A més, també es restringeixen els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant. La situació es pot perllongar fins demà dissabte, 10 de juliol. El Departament d’Agricultura demana a tothom que extremi les precaucions per reduir al màxim les possibilitats que comenci un incendi.

Tal com preveu l’activació del Nivell 3 del Pla Alfa, han quedat suspeses 1.126 autoritzacions per a la realització d’activitats que podrien ser generadores de perill d’incendi forestal als termes municipals afectats, que es poden consultar mitjançant aquest enllaç. Els Agents Rurals, les Agrupacions de Defensa Forestal i els Mossos d’Esquadra s’encarreguen de la vigilància als espais on el Pla Alfa 3 està activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.

De cara al proper dilluns, 12 d’agost, l’entrada a primera hora del matí de tramuntana al nord de l’Alt Empordà i de mestral a les comarques de Terres de l’Ebre que indiquen les previsions meteorològiques podria motivar l’activació del Nivell 3 del Pla Alfa a una quarantena de municipis de les comarques del Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, la Ribera d’Ebre i l’Alt Empordà. Si es confirmés aquest pronòstic, també s’activaria la restricció d’accessos als massissos forestals del Cap de Creus, la Serra del Montsià, la Serra de Cardó-Boix, i al perímetre de protecció prioritària de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell, una situació que es mantindria fins el proper dimarts, 13 d’agost.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa