MonPlaneta
Alerta a Islàndia per l’erupció d’un volcà proper a Reykjavík
  • CA

La lava que ja ha sortit del volcà Fagradalsfjall | Oficina Meteorològica d’Islàndia

La lava que ja ha sortit del volcà Fagradalsfjall | Oficina Meteorològica d’Islàndia

Alerta a Reykjavík. El volcà Fagradalsfjall ha entrat en erupció i es troba a només 30 quilòmetres de la capital d’Islàndia, al sud-oest de l’illa. L’Oficina Meteorològica d’Islàndia ha informat aquest dissabte que “la fisura té uns 200 metres de longitut” i que “els investigadors estan treballant per evaluar l’erupció”.

També s’informa que aquesta erupció ha tingut lloc després d’unes quantes setmanes amb activitat sísmica a l’illa. El passat dijous, per exemple, es van arribar a detectar 400 terratrèmols. I en el darrer mes s’han arribat a registrar fins a 50.000 tremolors.

El Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha demanat a la ciutadania que no circuli per les carreteres properes a la zona, que de fet connecten amb l’Aeroport Internacional Keflavík d’Islàndia. També han instat la gent a tancar les finestres i romandre dins dels habitatges.

L’any 2010 l’erupció d’un volcà anomenat Eyjafjallajokull va provocar tancaments i ajornaments en els espais aeris de moltes zones d’europa durant set dies. Es calcula que aquell fet va afectar a 10 milions de persones i que es van perdre més de1.270 milions d’euros. No obstant, l’aeroport de Keflavík ha informat que hi ha “poques probabilitats que els fluxes de lava tanquin l’aeroport” i que “romandrà obert mentre les circumstàncies ho permetin”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa