MonPlaneta
Alerta a Alcover per una fuita de productes químics
Indústria química |

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la matinada d’aquest dilluns el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d’alerta per un accident a Catalana de Tractament d’Olis Residuals ubicada a Alcover, al punt quilomètric 22 de la carretera C-14, que comunica les poblacions de Reus i Montblanc, a causa de la fuita d’una barreja de productes inflamables (òxid de fenil i difenil) a la sala de calderes. Aquesta barreja de productes és inflamable i amb una olor molt forta. La fuita s’ha produït en un tram d’entre 10 i 15 metres de canonada de la sala i el personal de la mateixa empresa ha pogut aïllar-la i confinar-la dins de la sala que posteriorment han inundat amb escuma. No hi ha constància de cap ferit.

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat treballant amb 5 dotacions i tant els Mossos d’Esquadra com unitats del SEM s’han traslladat al lloc dels fets per precaució. La tasca dels Bombers ha consistit a aturar la fuita tancant les vàlvules del sistema on s’ha detectat la incidència. Paral·lelament, també han neutralitzat el producte ja fuitat, i que s’ha contingut en uns dipòsits a l’interior de l’empresa, i han baixat la temperatura del producte inundant la sala on es troben amb escuma per reduir la possibilitat que es declarés un incendi.

Mentre es duien a terme aquestes tasques el telèfon d’emergències ha atès 36 trucades de veïns d’Alcover, El Morell, Vilallonga del Camp, La Pobla de Mafumet i La Canonja afectats per les molèsties causades per les males olors. En aquest sentit, i tot i que s’ha descartat la possibilitat de formació d’un núvol tòxic, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat el confinament dels veïns de la zona, tancant finestres i portes i apagant els aparells de ventilació mentre Bombers de la Generalitat duu a terme les tasques de control de la fuita.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Núria a setembre 24, 2018 | 20:41
    Núria setembre 24, 2018 | 20:41
    L'unic avís que em rebut els veins de vilallonga ha estat un bando (prego al movil) i un missatge al facebook. A la una de la matinada. I us aseguro que la pudor ha arribat a vilallonga. Vull pensar que si hagues estat mes greu ens haurien avisat d'una manera mes efectiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa