MonPlaneta
Albiren el primer gran grup de l’any de balenes a la costa del Garraf
Exemplar de rorqual comú albirat a l'Atlàntic
Exemplar de rorqual comú albirat a l’Atlàntic | Aqqa Rosing-Asvid

Comença la temporada d’albiraments de balenes a les costes catalanes i amb aquesta també les expedicions d’associacions d’animals marins per observar-les, fotografiar-les i monitorar-les. És el cas de l’associació EDMAKTUB, la qual s’ha topat amb el primer gran grup de rorquals comuns de la temporada 2021 a la costa del Garraf, com han publicat el setmanari La Fura i el canal 324.

Aquest albirament d’un gran grup de balenes s’ha avançat respecte a les dates en què se solien localitzar aquests grups a les costes catalanes des de fa 6 anys. L’associació postula que es pot deure a les condicions oceanogràfiques i meteorològiques. Tot plegat, és un signe més del canvi climàtic.

Tot i això aquest gran grup no inaugura la temporada d’albirament de balenes, aquest títol el van aconseguir els primers exemplars vistos a mitjans de febrer també a la costa del Garraf. En aquella ocasió l’Associació Cetàcea va observar alguns exemplars de rorqual comú i els va poder gravar.

L’organització va aprofitar la difusió del seu vídeo per recordar que les costes catalanes es troben en mig del camí d’aquestes espècies cap al mar de Lígur, una àrea de la Mediterrània que banya les costes de França, Mònaco i Itàlia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa