MonPlaneta
Alarma a Rússia per la invasió dels llimacs espanyols

Els ciutadans del centre de Moscou estan alarmats per l’arribada d’una espècie invasora: el llimac espanyol, un animal de fins a 15 centrímetres de llargada que, després d’arribar a Rússia provinent de l’estat espanyol, està començant a colonitzar la capital del país. En comparació amb la majoria de llimacs que es coneixen, l’espanyol -Arion vulgaris- és enormement gran i pot convertir-se en una plaga molt perillosa per als cultius de vegetals.

La pàgina web DAISIE, de fet, una plataforma amb suport de la Unió Europea, va posar el llimac espanyol a la llista de les 100 espècies invasores més perilloses del continent ja que, tot i ser originari de la Península, el comerç de plantes l’ha anat escampant lentament des de França, on va arribar el 1956, fins a Rússia.

L’animal és hermafrodita i, per tant, es pot aparellar amb qualsevol altre membre de la seva espècie que trobi, adoptant cadascú un rol sexual diferent i sense haver de buscar específicament un mascle o una femella, cosa que facilita enormement la seva proliferació. Cada exemplar pot pondre fins a 400 ous alhora i, per tant, la seva capacitat d’estendre’s és molt gran, cosa que preocupa els moscovites que, darrerament, en troben més i més sense que puguin fer gran cosa per lliurar-se’n.

Un altre aspecte preocupant d’aquesta espècie, a més, és que pot ser un vector de paràsits de les plantes i de cucs nematodes, que poden introduir-se a l’interior d’animals domèstics provocant problemes de salut molt greus.

Alguns testimonis afirmen que els llimacs espanyols ja han arribat al centre de la capital russa, ja que s’ha informat de la seva presència a molt poca distància de la Plaça Roja i el Kremlin. Els adults moren després de reproduir-se i, a més, és molt poc probable que sobrevisquin a l’hivern rus si no troben llocs càlids on refugiar-se. Els seus descendents, però, podrien tornar a colonitzar Moscou un cop els ous eclosionin i les temperatures tornin a pujar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa