MonPlaneta
Aigües de Barcelona mostra les seves entranyes al 48h Open House
  • CA

Aigües de Barcelona obrirà les seves portes per mostrar a la ciutadania espais de gestió de l’aigua de la ciutat i de l’àrea metropolitana que no es poden visitar normalment. Són espais que no estan oberts al públic, però que de forma excepcional es mostraran aquest cap de setmana, 26 i 27 d’octubre en el marc del festival 48h Open House.

Els ciutadans i ciutadanes que ho vulguin podran descobrir la potabilitzadora de Sant Joan Despí, així com visitar l’estació depuradora del Baix Llobregat, al Prat de Llobregat, dues infraestructures de vital importància per a l’àrea metropolitana. La seu d’Aigües de Barcelona, creada per Leopoldo Rodés al carrer del General Batet de Barcelona, també obrirà al públic. En aquesta seu es podrà accedir a dos llocs cabdals per a la gestió del cicle integral de l’aigua: el Centre de Control Operatiu i el Laboratori de Qualitat de l’Aigua, un espai de referència internacional.

El festival 48h Open House és una iniciativa que té com a objectiu apropar l’arquitectura a l ciutadania i permetrà visitar més de 200 espais durant el cap de setmana. Per això Aigües de Barcelona també obrirà al públic la Ciutat de l’Aigua, dissenyada per Arata Isozaki, premi Pritzker 2019 que acull la seu de vierses empreses dedicades a la gestió de l’aigua.

La cascada d’Antoni Gaudí al Museu de les Aigües

Pel que fa a edificis històrics de gran valor arquitectònic, els visitants podran conèixer l’actual Museu de les Aigües, un edifici projectat per Josep Amargós i Samaranch el 1909 per albergar les instal·lacions de la central de bombament d’aigua de Cornellà, que encara avui abasteix bona part de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Entre els espais que més èxit van tenir en la darrera edició, es troba la Torre de les Aigües del Tibidabo, també d’Amargós i Samaranch, guanyadora l’any 1905 del Premi d’Edificis Artístics de l’Ajuntament de Barcelona i que aportava aigua a una colònia veïna.

També destaca la possibilitat de conèixer una de les obres més desconegudes d’Antoni Gaudí, la cascada que va idear per al jardí de la Casa Vicens de Barcelona i que, malauradament, va ser enderrocada. Una reproducció idèntica es troba al jardí del Museu de les Aigües, a Cornellà, que va ser reconstruïda l’any passat donada la seva importància i singularitat.

L’exposició The Zone of Hope també forma part de les activitats del 48h Open House. Es tracta d’una experiència de realitat virtual que permet viure en primera persona els efectes del canvi climàtic per tal de conscienciar sobre la necessitat d’actuar.

Trobareu tota la informació al web de 48h Open House.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa