MonPlaneta
Aigües de Barcelona continuarà abastint Barcelona i l’AMB
  • CA
El president executiu d’Aigües de Barcelona, Àngel Simon | JOAN ANTONI GUERRERO

El Tribunal Suprem ha confirmat la legalitat de la constitució de la societat mixta Aigües de Barcelona, integrada per SGAB, CriteriaCaixa i Àrea Metropolitana de Barcelona, considerant-la ajustada a dret i desestimant els recursos interposats contra la seva creació. En aquestes circumstàncies, Agbar ha manifestat que l’entitat público-privada continuarà prestant els serveis d’abastiment d’aigua potable, sanejament i depuració, aportats per l’Àrea Metropolitana en el moment de crear l’empresa, “amb les màximes garanties de continuïtat, qualitat i excel·lència”. A més, l’empresa també ha afirmat que el TS ratifica la posició d’AGBAR i l’AMB en la gestió del cicle integral de l’aigua entenent que els acords adoptats al 2012 i 2013 per l’entitat metropolitana són completament legals, eficaços i conformes a dret.

Així, l’empresa veu ratificats els seus arguments en defensa de la constitució de l’empresa. La sentència confirma que AGBAR és l’única empresa capaç de dur a terme aquest servei a 3 milions de ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana, ja que cap altra companyia disposa de la titularitat de les infraestructures i instal·lacions imprescindibles per a desenvolupar aquest servei, construïdes i finançades per AGBAR. La sentència ratifica la valoració dels actius de l’empresa, de 476 milions d’euros, i confirma que disposa dels títols jurídics per realitzar el subministrament domiciliari i la resta del cicle integral de l’aigua fins el 2047 a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Una mà omplint un got d’aigua de l’aixeta, en una imatge d’arxiu | ACN

AGBAR celebra que la sentència garanteixi l’estabilitat, unitat i les condicions laborals dels 1.154 empleats de l’empresa mixta i confia que la resolució aportarà “l’estabilitat institucional i la seguretat jurídica necessàries” per encarar l’emergència climàtica que, en aquests moments, reclama “tots els esforços necessaris”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa