Agricultura pretén acompanyar la protecció del llop ibèric amb mesures de suport als ramaders

El Ministeri anuncia mesures de protecció a la ramaderia després del malestar que el sector ha expressat per la presenvació de l'espècie

Grup de llops ibèrics

Grup de llops ibèrics | Europa Press

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha advocat per “preservar la biodiversitat” i adoptar “mesures de suport als ramaders”, amb la “indemnització a través de la PAC (Pla Agrícola Comú)” i amb altres elements de protecció com Agroseguro per a quan hi hagi un atac de llop. “La biodiversitat i l’activitat agrícola i ramadera són perfectament compatibles. I el llop i la resta de l’activitat rural han de conviure”, ha declarat el ministre en una entrevista en ‘La Nit en 24 Hores’ de TVE.

També ha defensat l’aplicació de “ecoesquemes per a aquelles zones” on “no sols hi hagi biodiversitat”, sinó també “grans carnívors”. Així, el titular d’Agricultura ha apostat pel model francès, el de “finançar amb càrrec al desenvolupament rural tots els elements de protecció, com a gossos, per a protegir el bestiar”. “I quan hi hagi un atac i incident, l’Agroseguro està per a això”, ha aclarit.

Llops ibèrics en un bosc

Llops ibèrics en un bosc | Europa Press

Precisament, fa dies, el ministre va manifestar el seu desacord amb la decisió adoptada encaminada a prohibir la caça de l’espècie en tota Espanya i va expressar estar amb els ramaders. “No és una decisió del meu Ministeri, sinó de la Comissió Estatal de Patrimoni Natural, i respecto aquesta decisió, però ja vam dir en el curs de la seva elaboració, fins a dues ocasions, que la regulació actual ens semblava suficient”, va insistir Planas, que advoca per buscar un “just equilibri”.

Aquestes declaracions van caure com un gerro d’aigua freda sobre la Vicepresidència Quarta, Teresa Ribera, segons han manifestat fonts coneixedores d’aquest sentir a Europa Press i que consideren que Planas ha caigut fins i tot en la deslleialtat. Per part seva, el PP ha demanat la compareixença de Ribera en el Congrés davant una decisió a la qual s’oposen Galícia, Castella i Lleó, Astúries i Cantàbria, entre altres.

Nou comentari