MonPlaneta
Agricultura avança en mesures correctores i compensatòries al regadiu Segarra-Garrigues

En compliment de la Declaració d’Impacte Ambiental del Projecte de regadiu i de la concentració parcel·lària del Segarra-Garrigues, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha anat aprovant i executant, ja des de l’any 2011, diferents projectes que inclouen actuacions encaminades a corregir i compensar l’impacte ambiental d’aquest nou regadiu. Així, i per tal de donar continuïtat a aquest propòsit, el DARP va aprovar, el passat mes de novembre, el ‘Projecte de mesures correctores i compensatòries del regadiu del sistema Segarra-Garrigues. Declaració impacte ambiental 2010. Campanya 2018-2019.’ En aquest projecte, amb un pressupost de 2.971.541,17€, s’inclou les mesures compensatòries del regadiu del Segarra-Garrigues, fent que la implantació del reg sigui compatible amb la conservació del medi ambient.

La mesura més important, i que està tenint una repercussió molt important per a la conservació del hàbitats, és la gestió de superfícies amb finalitats ambientals. Amb aquest projecte es treballarà en 3.400 hectàrees que és la totalitat de la superfície de finques que preveu la DIA per a la gestió amb finalitats ambientals. Així mateix, el projecte inclou altres actuacions a executar durant aquesta campanya, com ara: la instal·lació de malles per a evitar la mortalitat de la fauna en basses de regulació del reg, la construcció de vuit torres de nidificació per a xoriguer petit i gaig blau i l’execució de millores en torres de nidificació construïdes en campanyes anteriors, la construcció de cinc bassetes per a amfibis, l’adequació de cinc basses existents, la instal·lació de dispositius anticol·lisió d’ocells en les línies elèctriques existents en la ZEPA de Belianes-Preixana, i la continuació de la senyalització de finques gestionades.

El projecte també incorpora la gestió de finques de massa comuna resultants dels procediments de concentració parcel·lària desenvolupats en l’àmbit del regadiu Segarra-Garrigues, essent finques ubicades tant dins de la zona de xarxa Natura 2000 o en zona perifèrica d’aquesta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa