MonPlaneta
Agricultura atorga 1,8MEUR en 186 ajuts a la mitigació del canvi climàtic en explotacions agràries
Tractor
| pixabay

!--akiadsense-->

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació suma 186 projectes de mitigació als 186 aprovats anteriorment, havent ajudat, en total, 334 explotacions agràries catalanes a fer inversions que mitiguin el canvi climàtic. L’import total d’ajut atorgat ascendeix a 3.902.409 euros que representa un volum d’inversió de gairebé 9 milions d’euros. La redistribució dels pressupost entre ajuts d’aquesta convocatòria ha permès incrementar la dotació d’aquest ajut, i aprovar un segon grup d’expedients per un import d’ajut de 1.807.271 euros, i una inversió de 4,24 milions d’euros.

L’ajut per a la mitigació del canvi climàtic s’emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya per al període 2014-2020. Amb aquesta línia d’ajuts es pretén promoure l’eficiència dels recursos i fomentar el pas a una economia baixa en carboni i capaç d’adaptar-se al canvi climàtic en el sector agrari. Es dona suport a inversions per a la mitigació del canvi climàtic amb l’objectiu d’aconseguir un ús més eficient de l’energia i facilitant el subministrament i utilització de fonts d’energies renovables. La majoria d’inversions auxiliades d’aquest tram són en l’àmbit de la maquinària i equips innovadors, i les energies renovables que es localitzen principalment a Lleida i Catalunya central, tant pel què fa al nombre d’expedients, com els imports invertits i subvencionats.

L’elevat import d’inversió sol·licitat en aquest ajut ha fet necessari valorar els projectes d’acord amb els criteris de priorització establerts. En un primer tram es van aprovar sol·licituds amb un mínim de 40 punts, i en aquest segon s’aproven els expedients que superen la puntuació mínima i compleixin la resta de requisits de la convocatòria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa