MonPlaneta
Agricultura abona 11,7 milions en ajuts a la ramaderia ecològica i a zones amb limitacions naturals
Ramat de cabres pasturant per Vacarisses
Ramat de cabres pasturant per Vacarisses | Associació Can Mimó

!--akiadsense-->

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya complint així amb els compromisos assumits amb els agricultors. Així, el DARP fa efectiu a partir d’avui divendres, 16 de novembre, el pagament dels imports corresponents a la campanya 2017 de l’ajut per a la Ramaderia Ecològica i el pagament restant de l’ajut a les Zones amb Limitacions Naturals, que es correspon amb el 60% de l’ajut. Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarquen dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. L’import total dels pagaments és de 5.126.928,29€ de la ramaderia ecològica, a 531 beneficiaris de 30 comarques, i 6.651.042,76€ del 60% restant de l’ajut a les zones amb limitacions naturals, a 4.989 beneficiaris de 35 comarques, i amb un impacte en 302.710 hectàrees.

Ramaderia ecològica

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses envers el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la reducció de la densitat animal, i la disminució dels transports d’animals entre granges de cria i d’engreix. Així mateix, també preveu la variació en els costos per l’increment de la despesa relativa a la major dedicació dels productors i la inclusió de farratges ecològics en la dieta, en substitució d’una dieta únicament basada en pinsos concentrats.

Zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques

L’objectiu d’aquests ajuts és assegurar un ús continuat de les terres agràries, contribuir al manteniment d’una comunitat rural viable, que possibiliti la conservació del camp, i mantenir i fomentar sistemes agraris sostenibles amb especial consideració envers les exigències mediambientals. Per això, es compensa els costos addicionals i les pèrdues de renda per la realització de l’activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques, concedint els pagaments als/les agricultors/es que duguin a terme la seva activitat agrària en aquestes zones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa