MonPlaneta
Els Agents Rurals alerten del comerç d’arts il·legals per a capturar fauna a Internet
Ocells Agents Rurals
Una xarxa japonesa i diversos ocells capturats comissats pels Agents Rurals | Agents Rurals

!--akiadsense-->

Els Agents Rurals alerten del comerç a Internet d’arts il·legals per a la captura de fauna. Recentment, el cos ha denunciat diversos proveïdors per comerciar amb diferents estris i arts de captura de fauna il·legals, entre les quals xarxes japoneses o invisibles, gàbies parany tipus balancí, gàbies parany tipus ballesta o paranys tipus cep. En les tasques de vigilància i inspecció i de policia administrativa i judicial sobre la protecció dels animals, s’han detectat anuncis que, mitjançant diferents plataformes web, oferien a la venda estris destinats a la captura d’animals prohibits. El cos recorda que tant la normativa europea, a través de la Directiva relativa a la conservació de les aus silvestres i la Directiva relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres, com la normativa estatal i catalana de protecció dels animals, prohibeix la tinença, utilització i comercialització de tots els procediments massius o no selectius per a la captura o mort d’animals. Així, hi és especialment prohibit el comerç i tinença, d’entre d’altres, de xarxes japoneses, paranys de tipus cep i del tipus ballesta.

Els Agents Rurals alerten que la compra i tinença d’estris prohibits per a la captura d’animals constitueix una infracció a la normativa de protecció dels animals que pot ser sancionada amb multes de fins a 3.000 euros. Alhora, la utilització d’aquests mètodes de captura pot ser constitutiu d’un il·lícit penal castigat amb penes de presó de fins a dos anys. Els fets han estat posats en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, competent en l’obertura dels corresponents expedients sancionadors. Les actuacions de seguiment i inspecció del comerç d’animals, cada vegada més estès a través de mitjans electrònics, és una de les tasques que habitualment realitza el Cos d’Agents Rurals, emmarcades en la protecció de la fauna.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: El voltor emperenyat a març 13, 2019 | 23:55
  El voltor emperenyat març 13, 2019 | 23:55
  Aneu als bars de l´Area Metropolitana, allí entre quintos i mones hi trobareu las jaulas de pajaritos.
 2. Icona del comentari de: Los animales no estan en las jaulas a març 14, 2019 | 07:53
  Los animales no estan en las jaulas març 14, 2019 | 07:53
  Volved con vuestras costumbres a los lugares de los que vinisteis. Llevaros tambien vuestras banderas y vuestros votos. LARGO!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa