Els Agents Rurals alerten del comerç d’arts il·legals per a capturar fauna a Internet

La compra i tinença d’estris prohibits per a la captura d’animals és una infracció a la normativa de protecció dels animals i el seu ús pot ser un delicte castigat amb penes de presó

Ocells Agents Rurals

Una xarxa japonesa i diversos ocells capturats comissats pels Agents Rurals | Agents Rurals

Els Agents Rurals alerten del comerç a Internet d’arts il·legals per a la captura de fauna. Recentment, el cos ha denunciat diversos proveïdors per comerciar amb diferents estris i arts de captura de fauna il·legals, entre les quals xarxes japoneses o invisibles, gàbies parany tipus balancí, gàbies parany tipus ballesta o paranys tipus cep. En les tasques de vigilància i inspecció i de policia administrativa i judicial sobre la protecció dels animals, s’han detectat anuncis que, mitjançant diferents plataformes web, oferien a la venda estris destinats a la captura d’animals prohibits. El cos recorda que tant la normativa europea, a través de la Directiva relativa a la conservació de les aus silvestres i la Directiva relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres, com la normativa estatal i catalana de protecció dels animals, prohibeix la tinença, utilització i comercialització de tots els procediments massius o no selectius per a la captura o mort d’animals. Així, hi és especialment prohibit el comerç i tinença, d’entre d’altres, de xarxes japoneses, paranys de tipus cep i del tipus ballesta.

Els Agents Rurals alerten que la compra i tinença d’estris prohibits per a la captura d’animals constitueix una infracció a la normativa de protecció dels animals que pot ser sancionada amb multes de fins a 3.000 euros. Alhora, la utilització d’aquests mètodes de captura pot ser constitutiu d’un il·lícit penal castigat amb penes de presó de fins a dos anys. Els fets han estat posats en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, competent en l’obertura dels corresponents expedients sancionadors. Les actuacions de seguiment i inspecció del comerç d’animals, cada vegada més estès a través de mitjans electrònics, és una de les tasques que habitualment realitza el Cos d’Agents Rurals, emmarcades en la protecció de la fauna.

Comentaris

    El voltor emperenyat 13 de Març de 2019 23:55
    Aneu als bars de l´Area Metropolitana, allí entre quintos i mones hi trobareu las jaulas de pajaritos.
    Los animales no estan en las jaulas 14 de Març de 2019 7:53
    Volved con vuestras costumbres a los lugares de los que vinisteis. Llevaros tambien vuestras banderas y vuestros votos. LARGO!

Nou comentari