Àfrica occidental té més goril·les i ximpanzés del què es creia

Un gran cens mostra que el 80% d'aquests grans simis viu fora de les zones protegides i que la població de goril·les disminueix gairebé un 3% cada any.

Goril·la de les planes occidentals

Goril·la de les planes occidentals | Heather Paul (CC)

Un gran cens dels goril·les i ximpanzés a l’Àfrica Occidental Equatorial, que ha durat una dècada, aporta bones i males notícies sobre el futur d’aquests simis, als parents més propers dels humans. D’una banda, s’ha descobert que hi ha un 30% més de goril·les del què s’havia pensat fins ara i que, en el cas dels ximpanzés, són un 10% més del que s’havia calculat. De l’altra, el mateix cens ha mostrat que la immensa majoria d’aquests grans simis, més d’un 80%, viu fora de les àrees protegides i, per tant, estan amenaçats, com demostra que la població de goril·les estigui disminuint a un ritme d’un 2,7% anual. Els resultats d’aquest estudi massiu, publicat a la revista ‘Science Advances’, ha estat liderat per la Wildlife Conservation Society, amb seu a Nova York.

Comentaris

  Es extrany 28 d'Abril de 2018 12:41
  Amb la superpoblació aviat no quedaran animals.
  pero no, 28 d'Abril de 2018 13:54
  tants com en hi han a la peninsula iberica.
  hoffa 28 d'Abril de 2018 15:32
  Espanya també...i no presumeixen tant...
  Xabier-Alonç 28 d'Abril de 2018 17:19
  I a la península ibèrica sobreviu una mutació en forma d'homínids, poc estudiada i procedent d'aquest exemplars africans i fins a l'Ebre-Sud, que esdevé perillosa quan hi han mansos que els avalen.

Nou comentari