Ada Colau durant la trobada d’alcaldes del C40 | Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest matí la trobada internacional del C40, la xarxa mundial de ciutats que lluiten contra el canvi climàtic. La trobada està liderada per Barcelona i els alcaldes Giuseppe Sala, de Milà, Giorgios Kaminis, d’Atenes i Michael Müller, de Berlin. Els quatre alcaldes han participat en el Diàleg sobre els efectes del canvi climàtic, que ha estat clausurat per la Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera. Aquesta jornada es produeix en un context internacional on properament tindrà lloc a Polònia la nova Conferència de Nacions Unides per afrontar la lluita contra el canvi climàtic i en sis mesos hi haurà eleccions europees on es demana que les polítiques climàtiques formin part dels programes electorals.

Des de les principals ciutats europees de la xarxa C40 es reclama el compromís i el lideratge als Estats i a la Comissió Europea en la lluita contra el canvi climàtic. L’alcaldessa Ada Colau ha remarcat: “Volem uns compromisos globals que no posin en risc a milions de persones en tot el món. Des de les ciutats reivindiquem que la nostra contribució es tingui en compte en les futures polítiques climàtiques de la UE, en el context de l’Agència Urbana Europea i en les polítiques de cohesió post 2020”. Colau ha destacat que des de Barcelona “aportarem el Pla Clima de Barcelona, reconegut recentment pel Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses com una de les millors iniciatives europees en aquest àmbit. Un Pla alineat amb els objectius de París que ens permetrà reduir un 45% les emissions l’any 2030 i fer de la nostra ciutat un espai neutre d’emissions abans del 2050”.

L’alcaldessa ha destacat que el Pla Clima “posa en el centre de les polítiques climàtiques la població més vulnerable i aposta pel suport a iniciatives ciutadanes de lluita contra el canvi climàtic”. Colau ha conclòs: “les ciutats és el marc per a la creació de consensos, cocreació de polítiques i participació ciutadana per teixir aliances entre nosaltres però també amb tots els agents afectats per un problema que ens amenaça globalment i ens ataca directament al nostre territori. Aprofitem aquesta oportunitat”.

És el primer cop que se celebra a Barcelona un diàleg internacional de ciutats de la xarxa C40 sobre el canvi climàtic. La primera edició es va celebrar el 2017 a la ciutat de Nova York. Es tracta d’una trobada de primer nivell d’autoritats locals i experts mundials, amb l’objectiu de marcar l’agenda climàtica dels propers anys.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep a novembre 14, 2018 | 14:55
    josep novembre 14, 2018 | 14:55
    aquesta com collons vol fer bé la seva feina, si no para de voltar?? Puta sociòpata, egòlatra i narcisista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa