MonPlaneta
Acusen la Generalitat de publicitat subliminal i de fer recomanacions contradient l’OMS
Portada de la guia d'alimentació infantil 'Un infant que creix'
Portada de la guia d’alimentació infantil ‘Un infant que creix’ | Generalitat de Catalunya

!--akiadsense-->

L’ONG VSF Justicia Alimentaria Global ha demanat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat que doni explicacions pel contingut de la seva guia educativa ‘Un infant que creix’, publicada l’any 2015, i la seva retirada. Segons l’organització, les recomanacions de l’administració catalana contradiuen les de l’Organització Mundial de la Salut perquè, mentre la darrera recomana reduir el consum de sucre, la guia conté imatges de productes de marques que en contenen molt i que a més, en el seu parer, suposen un cas de publicitat subliminal. És per això que també han demanat a la Generalitat que no permetin la participació en guies d’aquest tipus d’organitzacions que puguin tenir interessos privats en afers de salut pública i que regulin adequadament aquest tipus de conflictes d’interès.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Enganxat a la bola de vidre a febrer 01, 2018 | 16:15
  Enganxat a la bola de vidre febrer 01, 2018 | 16:15
  No he vist aquesta guia però, pel que hem pogut veure, les consignes de l'OMS són lluny d'estar sota sospita. Encara recordo quan van atacar l'oli d'oliva que ara alaben. Fa poc van carregar contra la carn vermella... què voleu que us digui, si el porc i els xais fossin tan dolents no quedaria ningú viu a la mediterrània. I què direm de berenar pa amb xocolata? Aquests de l'OMS volen que tots ens alimentem del cereals i llegums de la Monsanto, a això no li veuen problema.
 2. Icona del comentari de: JordiP a febrer 01, 2018 | 19:09
  JordiP febrer 01, 2018 | 19:09
  Au, va! I la Venus de Milo representa una prostituta infectada de Sida oferint els seus pecaminosos serveis als vianant, fumant, a més. I "el desconsol" de Clarà reporesenta otra prostituta que ha perdut la paga del darrer client i l'està buscant no sigui que el seu macarra l'apallissi per recaudar poc, oi? Desgraciats!
 3. Icona del comentari de: Jan a febrer 01, 2018 | 19:52
  Jan febrer 01, 2018 | 19:52
  Quan VSF parla de salut i aspectes científics haurien de deixar de banda la ideologia. Llegeixin el que publica l'EFSA (el braç científic de la Comissió Europea) i contradiguin-los amb estudis seriosos si no els sembla adequat. La resta és fer volar coloms de cara a la galeria. Ah! i recordin que l'OMS quan parla de les recomanacions sobre els sucres, admet la baixa qualitat dels estudis en què es fonamenta. VSF mai esmenta aquests detalls. Les ideologies no haurien d'interferir en aquests temes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa