MonPlaneta
Actuacions d’emergència a les lleres dels rius arran dels últims aiguats
Els aiguats han fet caure molts arbres i han arrossegat troncs i fang que poden obstruir el curs normal dels rius
Els aiguats han fet caure molts arbres i han arrossegat troncs i fang que poden obstruir el curs normal dels rius | Agència Catalana de l’Aigua

!--akiadsense-->

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat una sèrie d’actuacions d’emergència de conservació i manteniment de lleres en diversos cursos fluvials de les conques internes, amb l’objectiu de retirar la vegetació i les restes acumulades per tal de garantir la lliure circulació de l’aigua i la correcta dinàmica hidràulica en cas de nous episodis, minimitzant així els riscos associats a la inundabilitat. Arran de les inspeccions desenvolupades pels tècnics de les diferents delegacions territorials de l’ACA per tot el territori, amb l’objectiu d’avaluar els trams més afectats i que requereixen una actuació immediata –i declarada ja l’emergència per poder actuar-, s’ha decidit iniciar les actuacions en el curs alt del Ter i a la conca del Llobregat. Les actuacions tenen l’objectiu de retirar obstacles i minimitzar el risc d’inundacions.

El delegat de Territori, Pere Saló, i el director territorial de l’ACA, Alex Rocas, han explicat les actuacions acompanyats del videpresident del CC i de la regidora de medi ambient de Ripoll. Aquests treballs se sumen a les actuacions ja programades que desenvolupa l’agència en matèria de manteniment i conservació de lleres -previstes per al 2018 i 2019- i que preveuen una inversió superior als 2,5 milions d’euros. Aquesta inversió, que s’aporvarà en el consell d’administració de l’ACA del mes de novembre, es destinarà tant per actuacions en zona no urbana com per a finançar en un 80% les mesures a desenvolupar per part dels ajuntaments dins la trama urbana, on la competència és municipal. Durant el 2017 i 2018, l’ACA ha destinat més d’1,3 milions d’euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres en el territori de les conques internes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Riberenc a octubre 19, 2018 | 16:44
    Riberenc octubre 19, 2018 | 16:44
    Actuacions perfectament inútils, només de cara a la galeria. quan torni a ploure fort les lleres dels rius i rieres tornaran a estar en condicions semblants, si no pijors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa