MonPlaneta
Activada l’alerta per forts vents aquest cap de setmana, especialment al Camp de Tarragona
Els paraigües de Terrassa no resisteixen el temporal Glòria
Un episodi de vent a Catalunya | Cristóbal Castro

Protecció Civil ha activat aquest dissabte l’alerta del pla Ventcat per les fortes ventades que es preveuen aquest cap de setmana a diversos punts de Catalunya, i especialment diumenge a algunes comarques interiors del Camp de Tarragona. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, l’episodi de vent de component oest i de caràcter extens ja s’està deixant notar a la zona central i en cotes elevades de l’altiplà central, sense arribar a sobrepassar encara el llindar de 72 km/h. El front afectarà també aquest dissabte puntualment zones del pla de Lleida, del nord del Camp de Tarragona i el sud del prelitoral central. Es preveu especialment destacat diumenge al Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

Es preveu que el vent, que a hores d’ara ja està augmentant d’intensitat a l’Anoia, la Segarra, el nord de Tarragona i el sud del prelitoral, continuï incrementant-se les primeres hores de la tarda d’aquest dissabte, mentre afluixi d’intensitat al final de la tarda.

De cara a diumenge, la previsió és que el vent torni a bufar amb força en especial a cotes elevades del Pirineu i Prepirineu i a bona part de Catalunya, excepte les comarques de Girona. Al Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, es preveu que sigui especialment destacat i que vagi disminuint cap al migdia de diumenge per tornar-se a intensificar a la tarda.

Davant d’aquestes previsions, Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i elements estructurals. Per això, es demana evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles. També reclama fixar bé o retirar els objectes que estiguin a balcons i terrasses i que puguin ser desplaçats per l’aire.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa