MonPlaneta
Aconsegueixen convertir CO2 en combustible amb un procés de fotosíntesi artificial

Un equip de químics de la Universitat d’Illinois, als Estats Units, ha aconseguit produir combustible fent servir només aigua, diòxid de carboni i llum solar gràcies a un procés de fotosíntesi artificial semblant al que fan servir les plantes.

Convertint el CO2 en molècules complexes com, per exemple el gas propà, les tecnologies verdes s’apropen una mica més a l’objectiu de fer servir el diòxid de carboni, principal responsable de l’escalfament global, i retirar-lo de l’atmosfera alhora que s’emmagatzema l’energia solar sobrant en forma de productes químics que es poden fer servir en moments de molta demanda energètica o de manca d’irradiació.

Tal com expliquen els mateixos científics a un article que ha estat publicat a la revista ‘Nature Communications’, si les plantes fan servir la llum del sol perquè tinguin lloc una sèrie de reaccions químiques entre l’aigua i el CO2 que creen i emmagatzemen l’energia solar en forma de glucosa, el seu treball ha consistit a dissenyar un sistema artificial que fa servir la mateixa font d’energia, virtualment inesgotable, per convertir el CO2 i l’aigua en combustible amb l’ajut de partícules d’or, riques en electrons, que serveixen de catalitzador.

Així es poden aconseguir hidrocarburs a partir del diòxid de carboni, un compost cada cop més abundant al nostre planeta. A més, en estar liquificats, aquests combustibles són fàcils de transportar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa