MonPlaneta
L’evolució de la demografia humana, gran esperança de la biodiversitat del món

Les tendències observades en la demografia mundial, que indiquen una estabilització de la població, un alleujament de la pobresa i la progressiva urbanització del planeta, podrien estar canviant les perspectives de futur de la conservació de la biodiversitat en aquest segle i donant una nova esperança a la flora i la fauna salvatges del món.

Així ho afirma un estudi de la Wildlife Conservation Society publicat a la revista ‘BioScience’ i elaborat per Eric Sanderson, Joe Walston i John Robinson. Per primer cop des de l’inici de l’antropocè -el període de la història terrestre marcat per l’activitat humana-, les tendències demogràfiques i econòmiques que han causat una destrucció del medi ambient com s’ha vist pocs cops a la Terra podrien estar canviant i facilitant les condicions necessàries perquè la vida al planeta torni a florir.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kadra a abril 27, 2018 | 14:04
    Kadra abril 27, 2018 | 14:04
    El problema no és la demografia sino la petjada ecològica en termes de recursos extrets, energia consumida, deixalles acumulades, etc. (Una persona de Canadà consumeix 22 cops més que una de Bangladesh). No podem mantenir l'actual proliferació de plàstic, combustió fòssil, explotació i degradació del sol, el subsol, els oceans, dràstica alteració de la biodiversitat... estem obligats a canviar radicalment vers societats 100% sostenibles o acabarem amb el planeta ben aviat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa