MonPlaneta
Acaba la segona onada de calor del mes de juny

!--akiadsense-->

Protecció Civil de la Generalitat va donar per finalitzada anit l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor, un cop les temperatures han recuperat valors no extrems. Tot i que es manté una calor intensa en moltes parts del territori, ha finalitzat la situació de perill generalitzat. L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha desactivat la fase 2 d’alerta del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM informa que els incidents relacionats amb la segona onada de calor que ha atès el 061 Cat Salut Respon des de l’inici de l’alerta el dia 22 i fins la seva finalització, són 99, dels quals 69 han requerit l’activació d’un metge a domicili o ambulància del SEM.

Igualment, Protecció Civil ha rebaixat d’Alerta a Prealerta el Pla de risc per incendis forestals INFOCAT, un cop passat l’episodi de temperatures extremes que, a més, va c oincidir amb la revetlla de Sant Joan. Es demana mantenir, però, alt el nivell de vigilància i ser extremadament prudent en l’ús de pirotècnia per evitar l’inici de focs, així com no llençar en cap cas cigarretes des dels vehicles. En cas de veure una columna de fum, cal avisar d’immediat al telèfon d’emergències 112.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa