MonPlaneta
Abonats els ajuts de conservació de races autòctones i millora d’hàbitats esteparis de la Xarxa Natura 2000
Ruc català
Ruc català | Ferran Pestaña (Flickr)

!--akiadsense-->

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020 complint així amb els compromisos assumits amb els agricultors. Així, el DARP fa efectiu aquest divendres, 14 de febrer, el pagament dels imports corresponents a la campanya 2019 de l’ajut a la conservació de races autòctones i de l’ajut a la millora dels hàbitats esteparis de Xarxa Natura 2000. Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarquen dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. L’import total és de 2.543.411,93 €.

L’objectiu dels ajuts a la conservació de races autòctones és el manteniment de la variabilitat genètica de les poblacions ramaderes catalanes i preservar de la desaparició aquelles races que formen part del patrimoni genètic i cultural del territori, i, a més, constitueixen la base de les explotacions tradicionals, respectuoses envers l’entorn i font de productes ramaders de qualitat, però que, en l’actualitat, no tenen prou rendibilitat econòmica. Aquest pagament es farà efectiu a 532 beneficiaris de 30 comarques.

L’objecte de l’ajut a la millora dels hàbitats esteparis de Xarxa Natura 2000, per la seva banda, és revaloritzar les àrees de conreus de secà dins de la ZEPA amb tècniques agronòmiques que afavoreixin l’hàbitat de l’avifauna i n’incrementin les poblacions. Es pretén adaptar les pràctiques agrícoles convencionals, i compatibilitzar-les amb la conservació de la ZEPA. Aquest pagament es farà efectiu a 140 beneficiaris de 6 comarques, i té un impacte sobre 4.387 hectàrees de conreu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa