Abaten a trets 34 daines al Pallars Sobirà

Els autors haurien disparat des d'un vehicle durant 18 quilòmetres de carretera

Una de les daines assassinades per uns vàndals

Una de les daines assassinades per uns vàndals | Agents Rurals / CCMA

Els cadàvers de 34 daines van aparèixer la setmana passada entre les localitats d’Esterri d’Àneu i Llavorsí, la nit del 25 al 26 de febrer, segons ha informat el 3/24. Els animals van ser abatuts a trets, provablement des d’un vehicle que es va desplaçar al llarg de divuit quilòmetres i els ocupants del qual van anar disparant a les daines que veien a banda i banda de la carretera. Segons afirma la mateixa cadena, els responsables d’aquest atemptat haurien fet servir un focus per enlluernar les daines abans de matar-les.

El fet que els “caçadors” ni tan sols s’enduessin els caps dels animals com a trofeu, sinó que van deixar-los allà on els havien mort, indica que es tracta d’un acte vandàlic i així és com els Agents Rurals ho estan investigant. En declaracions al 3/24, el major de fauna del cos, Xavier Farré, ha titllat l’acte de “macabre”. “No s’han respectat les normes de caça i ni les zones de seguretat”, ha explicat, sinó que “s’ha disparat des de vies de comunicació, s’ha disparat des de proximitat de nuclis urbans i cases aïllades, hi ha hagut alguns trets que han batut aquestes zones. Això comporta un perill molt greu de cara a qualsevol vianant.”

S’han obert diligències penals al jutjat de Tremp, ja que aquesta acció pot comportar multes i penes de presó, i els Agents Rurals demanen la col·laboració dels ciutadans i trucar el telèfon d’emergències 112 si se senten trets a la nit o a prop d’una carretera.

Nou comentari