MonPlaneta
Abaten a trets 34 daines al Pallars Sobirà
  • CA
Una de les daines assassinades per uns vàndals | Agents Rurals / CCMA

Els cadàvers de 34 daines van aparèixer la setmana passada entre les localitats d’Esterri d’Àneu i Llavorsí, la nit del 25 al 26 de febrer, segons ha informat el 3/24. Els animals van ser abatuts a trets, provablement des d’un vehicle que es va desplaçar al llarg de divuit quilòmetres i els ocupants del qual van anar disparant a les daines que veien a banda i banda de la carretera. Segons afirma la mateixa cadena, els responsables d’aquest atemptat haurien fet servir un focus per enlluernar les daines abans de matar-les.

El fet que els “caçadors” ni tan sols s’enduessin els caps dels animals com a trofeu, sinó que van deixar-los allà on els havien mort, indica que es tracta d’un acte vandàlic i així és com els Agents Rurals ho estan investigant. En declaracions al 3/24, el major de fauna del cos, Xavier Farré, ha titllat l’acte de “macabre”. “No s’han respectat les normes de caça i ni les zones de seguretat”, ha explicat, sinó que “s’ha disparat des de vies de comunicació, s’ha disparat des de proximitat de nuclis urbans i cases aïllades, hi ha hagut alguns trets que han batut aquestes zones. Això comporta un perill molt greu de cara a qualsevol vianant.”

S’han obert diligències penals al jutjat de Tremp, ja que aquesta acció pot comportar multes i penes de presó, i els Agents Rurals demanen la col·laboració dels ciutadans i trucar el telèfon d’emergències 112 si se senten trets a la nit o a prop d’una carretera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa