MonPlaneta
8 de cada 10 llars llencen menjar malgrat la crisi
  • CA
Contenidor amb menjar per llençar

La gran majoria dels ciutadans llença menjar a les escombraries. Les dades oficials apunten que a tot l’estat es malbaraten més de 1.300 milions de quilos d’aliments i begudes a l’any. Aquest 2020 i en plena crisi econòmica pel coronavirus, a les llars de tot l’estat es continua llençant una gran quantitat de menjar.

És el que constata l’empresa líder de venda online d’electrodomèstic puntronic.com que ha fet una enquesta entre els seus clients. I un cop acabat l’estat d’alarma 8 de cada 10 afirmen que tiren alguna cosa de menjar a casa. El 70% dels enquestats va explicar que el que més llença és fruita i verdura tot i que també el pa dur és un dels que més es malbaraten: un 50% dels enquestats va dir que n’acaba tirant sempre.

En canvi el que menys es llencen són els aperitius i els dolços. Només un 10% va dir que en llença. Pel que fa a la pasta i els llegums que tenen una data de caducitat més llarga, un 23% dels enquestats en llença però en canvi quan aquests aliments estan cuinats tothom els congela.

La primera raó per la qual es llença menjar sembla ser que és l’oblit. 6 de cada 10 llars asseguren que s’havien oblidat que tenien alguna cosa a la nevera que es feia malbé i que quan s’ho trobaven ja no es podia consumir. De la mateixa manera que 5 de cada 10 enquestats afirmen que havien de llençar menar emmagatzemat perquè ja estava caducat. La segona raó és que es cuina una quantitat excessiva: un 46% dels enquestats assegura que llença una part dels plats que elabora.

Així i tot, l’enquesta també mostra que moltes famílies han fet canvis en la seva manera de comprar durant el confinament i això els ha ajudat a malbaratar menys menjar. El 76% dels enquestats assegura que durant la quarantena havien comprat més conserves i aliments amb un temps de consum llarg i un 50% diu que s’ha acostumat a congelar aliments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa