MonPlaneta
Un 32% dels gossos poc atractius moren als refugis d’animals

El 32% dels gossos abandonats de més de 8 anys, malalts, o amb un físic poc atractiu no arriben a ser adoptats i acaben morint als refugis. Així ho constata un comunicat de la Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Barcelona.

Aquest centre, de l’Avinguda Tibidabo de Barcelona, ha potenciat les adopcions de gossos d’aquest perfil amb la campanya “Ells també esperen” i de les 49 mascotes d’aquestes característiqaues que hi han participar, 11 continuen al refugi, dos anys després.

Des del mes de setembre de 2015 quan es va iniciar el projecte, 33 d’aquests gossos s’han adoptat, mentre que un va ser cedit a una altra associació amb un entorn més adequat per passar els seus últims dies. Tres van ser acollits indefinidament amb famílies i els 11 restants continuen al refugi. Tres tenen entre 8 i 12 anys, sis entre 5 i 8 anys i vuit entre 1 i 5 anys.

Enric Solé, responsable del refugi, explicava que malgrat que s’aconsegueixen moltes adopcions de gossos i gats, alguns queden sistemàticament al marge, ja sigui perquè mostren por o desconfiança o perquè el seu físic o les malalties els fan poc atractius per molta gent.

Han detectat que hi ha gossos amb problemes per relacionar-se. Són els gossos amb estades més llargues, que són més porucs i necessiten crear un vincle i un etorn més tranquil que la ciutat. També els que estan catalogats com a gossos potencialment perillosos, el que tenen problemes de conducte i els de rescat.

Tots ells, assegura Solé, “solen entrar amb desconfiança cap a les gent que no coneixen, encara que en el refugi milloren la seva conducte gràcies a l’atenció de cuidadors i voluntaris”. I afegeix que “com més temps passen al refugi, més complicada és la seva adopció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa