Aproximadament 100 granges de porcs de set comunitats autònomes acumulen 127 nominacions a la 25a edició dels Premis Porc d’Or, uns guardons que promou l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries per reconèixer les millors explotacions de bestiar porcí de l’Estat. Per primer cop, el nombre de nominacions és encapçalat per Aragó, amb 47 per a les seves 38 explotacions porcines. Aquest any Catalunya ha baixat a la segona posició, amb 34 nominacions entre 27 granges. Els Premis Porc 2018 donaran 45 guardons en diverses categories i criteris i quatre premis especials, i les explotacions guanyadores se sabran el 23 de novembre, durant la gala d’entrega que es farà a Lleida.
Catalunya, Aragó i Castella-la Manxa són candidates al guardó més representatiu, el Porc d’Or amb Diamant, que distingeix la millor explotació en termes generals d’entre totes les nominades. Aquest premi se’l disputaran la Granja Molist-Can Toi, de l’empresa Granja Molist (Sant Martí Sescorts, Osona); la Granja Sant Martí, de Pinsos Grau (Sant Martí de Centelles, Osona), que ha guanyat aquest guardó diversos cops; la granja Peculo–Agropecuaria del Isábena, de l’empresa Mazana Piensos compuestos, (Capella, Osca), i la Granja Toledano, de José Manuel Rodríguez e Hijos (la Pueblanueva, Toledo). Catalunya, Galícia i Aragó, són candidates al premi especial del Ministeri d’Agricultura, que valora les granges en matèria de sanitat, benestar animal i medi ambient. En aquest cas les nominades són la granja Can Rosa, de Pinsos Picart, (Sant Pere de Vilamajor, Vallès Oriental); la granja Agropecuaria El Tormillo, de Mazana Piensos Compuestos, (Castelflorite, Osca); la granja Exporgondo, d’Agrocesa–Vall Companys Grup, (Abegondo, A Corunya), i la Granja Baiña, de Nudesa, (Agolada, Pontevedra).