MonPlaneta
2.500 bars, restaurants i guinguetes catalans s’uneixen a la campanya d’estiu d’Ecovidrio
  • CA

Gairebé 2.500 bars i restaurants de dinou municipis catalans participen a l’operació d’estiu d’Ecovidrio, l’entitat sense afany de lucre que s’encarrega de gestionar el reciclatge de residus de vidre a l’estat espanyol. Amb aquesta iniciativa, es vol augmentar el reciclatge i aconseguir, gràcies a la col·laboració dels ciutadans, les administracions, els hostalers i la mateixa entitat, un estiu més sostenible. Durant l’estiu, Ecovidrio treballarà amb els ajuntaments per augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre i facilitar la col·laboració dels ciutadans i especialment dels hostalers. Així, es faran 2.400 visites d’informació i sensibilització als professionals i s’entregaran més de 750 cubells especials per a vidre, a més d’augmentar la freqüència de recollida.

El turisme i l’augment del consum fan que els mesos d’estiu siguin claus per a la recollida d’envasos de vidre ja que se’n recullen una tercera part del total anual. A més, els bars, restaurants i guinguetes són responsables del 52% de la generació d’aquests residus i, per tant, són claus per a una transició real a un model d’economia circular. Silvia Mayo, la gerent d’Ecovidrio, explica com “després d’aquests mesos difícils hem vist com els hostalers de tot el territori català s’han esforçat molt treballant per adaptar terrasses i salons i garantir la seguretat dels clients. I a Ecovidrio sabem que necessiten tot el nostre suport perquè, en aquests mesos d’estiu, tan importants per a la seva recuperació, no deixin enrere la sostenibilitat”. A més, Mayo ha assenyalat que “Catalunya ha demostrat un altre any un gran compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre”. Si l’any passat es va augmentar la recollida selectiva un 7,3%, fins les 15.000 tones de vidre, aquest esperen constatar que la millora continua gràcies a la col·laboració de tots.

Enguany, els dinou municipis que s’uneixen a la iniciativa són: Castell-Platja d’Aro, Lloret de Mar, Palamós, Pals, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Castelló d’Empúries, Tossa de Mar, Calafell, Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Badalona, Calella, Castelldefels, Pineda de Mar, Santa Susanna, Torroella de Montgrí i Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa