MonPlaneta
Un 14% dels que han provat la vacuna russa contra el coronavirus ha patit efectes secundaris
  • CA
Vacuna

Un 14% dels voluntaris que han participat en els assaigs clínics posteriors al registre oficial de la vacuna russa contra el coronavirus, Sputnik V, han patit efectes secundaris com febre o dolor muscular, segons ha informat el ministre de Sanitat de Rússia, Mikhail Murashko.

“S’han vacunat més de 300 persones. Un 14% de les quals presenten simptomatologia lleu com dolor muscular durant el dia i de vegades febre”, ha dit Murashko, en una compareixença davant la premsa russa. El ministre ha subratllat que aquestes complicacions són previsibles i que així “consta en les instruccions”. A més, ha explicat que tres grans fabricants s’han unit als assaigs de la vacuna.

L’11 d’agost, el Centre d’Epidemiologia i Microbiologia Nikolay Gamaleya va registrar oficialment la vacuna Sputnik V, que es produirà amb la cooperació del Fons d’Inversió Directa de Rússia (RFPI). Segons els desenvolupadors, la vacuna russa ha demostrat una immunogenicitat estable i protegirà contra el nou coronavirus durant dos anys. A començament de setembre van començar els assaigs posteriors al registre, en els quals van participar uns 40.000 voluntaris, segons informa l’agència de notícies Sputnik.

El director de l’RFPI, Kirill Dmitriev, ha explicat que han rebut la sol·licitud de més de 20 països per adquirir 1.000 milions de dosis, i que Rússia ha tancat diversos acords per produir-la a cinc països on les capacitats disponibles els permeten obtenir fins a 500 milions de dosis a l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa