MonPlaneta
El 112 rep 784 trucades per les intenses pluges
L'aiguat i les seves conseqüències a Terrassa
L’aiguat i les seves conseqüències a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 784 trucades relatives a 515 incidències a causa de les intenses pluges des de dimarts fins a les 7 hores d’aquest dimecres. La majoria de trucades s’han fet per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles, cap d’aquestes de gravetat, segons ha informat Protecció Civil. Des de la passada mitjanit fins a les 7 h el 112 ha rebut 128 trucades: 54 des del Baix Camp i 51 des del Tarragonès. No consta cap persona ferida a causa de les incidències per les fortes pluges.

D’aquestes trucades a emergències, els Bombers de la Generalitat han atès des de les 20.00 hores d’ahir al vespre, quan es van començar a registrar avisos per inundacions, fins a les 07.00 hores d’aquest matí 276 serveis. La majoria d’ells s’han concentrat al Camp de Tarragona on s’han rebut 213 avisos. Alguns d’ells per atendre les persones ocupants dels vehicles que havien quedat aturats a causa de les importants acumulacions d’aigua que s’han produït, també per serveis d’inundacions a baixos i pàrquings.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per les afectacions que s’han produït a causa de les pluges intenses. Els municipis de Sant Quirze del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa, Barberà del Vallès i Barcelona tenen el seu Pla d’Actuació Municipal activat per les pluges. A més, l’empresa gestora del parc fluvial del Besòs BCASA i el Metro de Barcelona mantenen el seu Pla d’Autoprotecció en fase de Prealerta.

Les pluges han causat afectacions a la circulació de trens. Aquesta matinada, ADIF ha informat que la circulació havia quedat tallada a la línia 16 de Rodalies entre Cambrils i Port Aventura per inundació de la via. També ha quedat aturat a Salou pel mateix motiu un tren Talgo que es dirigia a Sants. A hores d’ara les dues incidències han quedat resoltes.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que el cabal del riu Ter a Ripoll és molt alt a causa de les pluges i pot afectar a tot el seu recorregut fins a Tavertet. També ha informat que el cabal de la Riera Major és molt elevat i pot afectar al seu pas pels municipis de Viladrau, Sant Sadurní d’Osomort, Vilanova de Sau i Sant Hilari de Sacalm. A més la situació meteorològica pot afectar la xarxa fluvial a Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès. Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució a l’entorn de les lleres en aquests municipis.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat dels següents registres destacables: A Vinyols i els Arcs s’han acumulat 112,6 l/m2, dels quals 22,6 l/m2 s’han recollit en 10 minuts. Quant a la intensitat de les pluges, en aquest municipi s’ha superat el llindar de pluja dues vegades durant la matinada i s’ha arribat als 21,2 l/m2 en 30 minuts a la mitjanit i als 37,5 l/m2 en 30 minuts a les 1:53 hores de la matinada. Altres acumulacions destacables són els 73 l/m2 a Gurb, 67,6 l/m2 a Constantí i 61,7 l/m2 a Tarragona –Complex educatiu. A més, l’SMC informa s’ha superat el llindar d’intensitat a Gurb 30,8 l/m2 en 30 minuts, Torredembarra amb 24,6 l/m2 i a Constantí amb 22,8 l/m2.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa