MonPlaneta
La Universitat de Lleida estudia la deshidratació dels temporers
  • CA

Amb l’arribada de l’estiu i la temporada de collita els camps de Ponent es tornen a omplir de temporers per treballar a la campanya de la fruita. És per això que la Universitat de Lleida ha recollit les dades d’aquests treballadors per avaluar l’estat de deshidratació i estrès per calor que presenten. Durant 15 dies els treballadors de Térmens, a la Noguera, portaran polseres que calculen la pèrdua d’aigua i electròlits a partir de la suor; així es mesura la sudoració en temps real i l’acumulada. L’objectiu de recollir aquestes dades és fer recomanacions d’hidratació aplicables.

A més de la sudoració també es recullen dades corresponents al pes, la freqüència cardíaca i la tensió arterial dels temporers abans i després de la jornada laboral. Per obtenir dades més completes també es recull la temperatura i la humitat ambiental durant les hores de feina.

Un treballador collint fruita amb una polsera que calcula la suor que perd dins el projecte Hidroponent de la UdL en una finca de Térmens | Anna Berga (ACN)

L’objectiu d’aquesta investigació de la UDL

Amb aquesta recollida de dades la Universitat de Lleida busca determinar i avaluar quins són els paràmetres fisiològics i ambiental que incideixen en la hidratació dels treballadors durant les calorades i, gràcies a les dades, determinar i identificar quins són els factors de risc per a la salut que estan associats a les altes temperatures.

Amb totes les dades es podran crear recomanacions i intervencions contra la deshidratació adaptades a les calorades i, a més, es podran extrapolar a altres situacions i condicions laborals que també es fan a l’aire lliure -sota altes temperatures o situacions com les calorades- i els resultats de les investigacions es compartiran entre les diferents administracions i entitats que participen de la campanya de recollida de la fruita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa