MonPlaneta
L’escalfament global tindrà conseqüències més greus als països pobres

Les àrees més riques del món patiran menys els efectes del canvi climàtic que els qui viuen a les regions més pobres fins i tot en cas que les temperatures, com estipula l’acord de París, patissin un augment d’entre 1,5 i 2ºC. Això és el que diu un nou estudi publicat a la revista ‘Geophysical Research Letters’ de la Unió Geofísica Americana, que compara quins seran els impactes en els països rics i pobres i que compartim en motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient.

Els resultats del treball, elaborat per científics del Centre d’Excel·lència per als Extrems Climàtics de la Universitat de Melbourne (Austràlia) mostren com les desigualtats també afecten en la manera com s’enfronta el canvi climàtic. Els països més rics, que són els que han emès més diòxid de carboni i altres gasos d’efecte hivernacle, són els que serien menys afectats per la calor si les temperatures mitjanes pugessin uns 2ºC, mentre els països més pobres hauran de patir-ne les conseqüències sense haver-hi contribuit gaire.

Entre els països menys afectats hi hauria la majoria d’estats de la zona temperada, amb el Regne Unit sent el que patiria menys la diferència de temperatura. A l’altra banda, els països de la zona més propera a l’Equador serien els més perjudicats pel canvi climàtic.

Comparteix

Icona de pantalla completa