La felicitat és el gran objecte de desig de l’espècie humana des de sempre, i la literatura i el cinema estan plens d’exemples d’aquest anhel. Ara, Arthur C-Brooks, científic social i professor de la Universitat Harvard, planteja el que podrien ser els tres ingredients clau per aconseguir-la. En una entrevista al pòdcast Ten Percent Happier with Dan Harris, el científic assenyala que la felicitat és el conjunt d’uns components que ell anomena com “macronutrients de la felicitat”. En declaracions recollides per National Geographic, Brooks assenyala que aquests ingredients en són tres: saber gaudir, la satisfacció i el propòsit.

Gaudir, la satisfacció i el propòsit, les claus per ser feliç
Segons Brooks, tenim la idea preconcebuda que gaudir és simplement el plaer, una idea que el professor descarta i assenyala que el que s’ha de fer és afegir les persones i els records a les nostres fonts de plaer. Un afegit que fa que arribem a gaudir autènticament quan es comparteixen les experiències plaents amb els altres i es creen records duradors. Brooks, però, assenyala que també es pot gaudir en solitari tot i que posa èmfasi en el fet que les interaccions socials potencien significativament la nostra percepció.
Pel que fa a la satisfacció, l’investigador explica que s’obté després que ens esforcem per alguna cosa. Un fet pel qual assegura que els humans necessitem que hi hagi un esforç, un sacrifici i fins i tot dolor per poder valorar el que obtenim.
Finalment, el propòsit -aquell sentiment pel qual la nostra vida té un significat- és el més crucial d’aquests tres factors, segons Brooks. El professor de la Universitat Harvard posa èmfasi en el fet que trobar un propòsit a la vida és una tasca laboriosa que necessita molta reflexió i que la recerca d’aquest propòsit és el que en porta a un estat de més felicitat.