MonPlaneta
VÍDEO | Un rorqual geperut apareix mort al riu Amazones

Un exemplar jove de rorqual geperut va ser trobat divendres passat en una illa remota de la desembocadura del riu Amazones, al Brasil, en un moment en què, en teoria, hauria d’haver migrat fins l’Antàrtida. Segons informa el diari nord-americà ‘The New York Times’, que també ha fet públic un vídeo amb imatges del cadàver, l’animal va ser trobat en una zona boscosa i a uns quinze metres de la riba. Segons indicava el seu estat de conservació, el rorqual ja duia uns quans dies mort.

La població de rorquals geperuts a les costes atlàntiques del Brasil es calcula en desenes de milers, però en aquesta època de l’any, l’estiu austral, migren cap al sud per alimentar-se a les aigües properes a l’Antàrtida. Aquest animal, doncs, era gairebé a 6.500 quilòmetres d’on s’esperava que fos, cosa que ha sorprès enormement els científics. El cos ha estat deixat allà on era ja que, per la seva mida i la zona on es troba, és massa complicat de desplaçar.

Actualment, els experts estan analitzant el cos per mirar de trobar alguna marca que indiqui quina va ser la causa de la seva mort, però no se’n sabran els resultats fins d’aquí, com a mínim, una setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa