MonPlaneta
VÍDEO | El mòdul de servei de la nau Orion de la NASA supera un test crític de propulsors
  • CA

L’agència especial nord-americana està preparant el seus sistemes per enviar astronautes a la Lluna durant les missions Artemis, i això inclou provar que la nau Orion està preparada per a situacions inesperades. Aquesta capacitat va quedar demostrada, precisament, per aquesta prova en la qual els seus propulsors van estar encesos durant 12 minuts seguits, simulant una de les possibilitats amb què es podria trobar en un escenari de missió alternatiu.

La prova es va fer aquest passat dilluns a les Instal·lacions de Prova de White Sands (Nou Mèxic) i va simular una de les situacions més delicades per als motors d’una nau espacial a banda de l’enlairament. L’escenari consistia en el que s’anomena ‘abort-to-orbit’, és a dir, una separació del mòdul de servei i una entrada en una òrbita segura i temporal en cas que un error del propulsor principal no hagués deixat la nau encaminada cap a la Lluna.

Així, tal i com es pot veure en aquest vídeo a càmera ràpida, el propulsor principal del mòdul Orion es posa en marxa juntament amb els vuit propulsors auxiliars, i els propulsors de control de reacció també s’activen periòdicament per simular el control d’alçada i direcció de la nau.

La missió Artemis 1 serà la primera prova completa de vol tant del coet SLS com del mòdul Orion, que faran la volta a la Lluna. Després d’aquest test sense tripulants, el 2024 la missió Artemis 2, amb astronautes a bord, durà la primera dona i el proper home al nostre satèl·lit com a preparació per a futures missions a Mart.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa