MonPlaneta
Jeff Bezos vol construir un ‘hub’ de negocis a l’espai
  • CA

Blue Origin, l’empresa de turisme espacial propietat de Jezz Bezos, el fundador d’Amazon, ha anunciat que planeja construir una estació espacial comercial. Anomenada Orbital Reef, esperen que estigui en ple funcionament a finals d’aquesta dècada i seria una mena de hub de negocis a l’espai o, en les paraules emprades al material promocional fet públic per la mateixa empresa, un “parc de negocis d’ús mixt” amb capacitat per a fins a deu persones.

Segons han explicat des de la companyia, l’estació seria un projecte conjunt amb les empreses Boeing i Sierra Space i tindria uns 3.000 metres quadrats de superfície, cosa que la convertiria en un lloc perfecte per dur a terme rodatges en microgravetat o fer estudis científics de primera magnitud. A més, és clar, d’un hotel a l’espai. Els responsables de Blue Origin i Sierra Space presents a la roda de premsa de presentació del projecte no van voler donar una estimació del cost de construcció d’un projecte d’aquesta magnitud, per bé que, amb el compromís de Jeff Bezos d’invertir 860 milions d’euros anuals en la companyia, la seva viabilitat econòmica sembla, si més no, força segura.

Possible aspecte de la futura Orbital Reef | Blue Origin

Tot plegat arriba en un moment de dubtes molt importants sobre el futur de l’Estació Espacial Internacional que, durant els darrers anys, ha patit problemes força seriosos i s’espera que en continuï tenint cada vegada més ja que, tot i que el seu finançament està assegurat com a mínim fins el 2030, les reparacions que necessita són molt importants, fins el punt que Rússia es planteja abandonar-la ben aviat perquè no la considera prou segura pels seus cosmonautes. Així doncs, i davant la possible caiguda en desgràcia de la fins ara única estació espacial en operació, la idea de Jeff Bezos de construïr-ne una de més nova i gran, per bé que privada, tindria molt més sentit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa