MonPlaneta
Gran acord entre els gegants tecnològics nord-americans per regular la IA

Els gegants tecnològics nord-americans sembla que estan molt d’acord pel que fa a la necessitat de regular la intel·ligència artificial (IA). Això si més no, és el que va afirmar el CEO de Tesla, Elon Musk, en unes declaracions després de la reunió que els responsables de les principals empreses del sector van celebrar aquest dimecres passat a Washington (Estats Units) per debatre l’assumpte.

Estudiant com legislar sobre la IA

Les possibilitats de la IA i també les grans pors que ha despertat entre experts i profans a parts iguals ha estat seguit tant per les societats d’arreu del món com també pels seus líders polítics. Si la Unió Europea ja ha tirat endavant la primera llei del món que en regula l’ús, els Estats Units ho està estudiant, i és per això que a petició del Líder de la Majoria del Senat, Chuck Schumer, es va dur a terme una reunió entre grans empresaris del sector i legisladors.

El fundador de Microsoft, Bill Gates, en una imatge d'arxiu de 2017 | Kuhlmann / MSC
El fundador de Microsoft, Bill Gates, en una imatge d’arxiu de 2017 | Kuhlmann / MSC

Una reunió amb noms importantíssims

A més del mateix Schumer i d’alguns líders de grups en defensa dels drets civils, la reunió va comptar amb la presència de l’esmentat Elon Musk; de Mark Zuckerberg, cap de Meta (Facebook, Instagram…); el responsable de Google, Sundar Pichai o el fundador de Microsoft, Bill Gates, i l’actual CEO de la companyia, Satya Nadella.

Consens en la defensa de la seguretat

La trobada es va fer a porta tancada però, a la sortida, Musk va afirmar el consens entre els caps de les grans companyies és “aclaparador”. A la reunió, va demanar un “àrbitre” per a les IA, en la línia de les seves declaracions de l’abril passat en què va demanar “un organ regulador” per assegurar que aquesta tecnologia no sigui “un perill per al públic”. Ara, va dir, creu que “probablement” passarà, tot i que no sap en quin moment o de quina manera.

El CEO de Tesla, Elon Musk, en una imatge d'arxiu | Daniel Oberhaus
El CEO de Tesla, Elon Musk, en una imatge d’arxiu | Daniel Oberhaus

Mark Zuckerberg, per la seva banda, va declarar que els legisladors nord-americans haurien de prendre mesures en el camp de la IA per “donar suport a la innovació i a la seguretat” i va afegir que “és millor que l’estàndard el marquin companyies americanes que poden treballar amb el nostre govern per donar forma a aquests models en assumptes importants”.

Tot plegat arriba després que, el passat mes de maig, Sam Altman, CEO d’OpenAI (l’empresa creadora de ChatGPT) testifiqués davant d’un comitè del Senat dels Estats Units. “Crec que si aquesta tecnologia va malament, pot anar força malament… volem ser molt clars sobre això”, va afirmar. És per això, va continuar que volien “treballar amb el govern per impedir que això passi”. Una preocupació que no només és d’Altman sinó que ha estat expressada i compartida per experts en IA d’arreu del món des de fa anys.

Més notícies
Les ciències socials podrien ser a les portes d'una gran revolució, per a bé o per a mal, gràcies a la IA | Pexels

La IA podria substituir els humans a les ciències socials

La recollida de dades pot arribar prescindir totalment de les persones, segons un nou estudi
Intel·ligència artificial | Pixabay

La intel·ligència artificial podria fer la feina de 300 milions de persones

Un informe de Goldman Sachs afirma que podria ocupar-se del 25% de les feines d'Europa i els Estats Units
Els Premis Grammy han canviat la seva normativa per impedir la irrupció de la intel·ligència artificial

Els Grammy barren el pas a la música generada amb IA

Els premis canvien la normativa per especificar que cal una participació humana significativa
Una intel·ligència artificial ha aconseguit escriure resums d'articles científics que són pràcticament iguals que els reals | PIXNIO

Una intel·ligència artificial derrota els científics al seu propi joc

El 'chatbot' aconsegueix escriure resums d'articles d'investigació gairebé indistingibles dels reals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa