MonPlaneta
Lideratge català i femení en la innovació tecnològica europea
  • CA

Tres empreses catalanes liderades per dones són entre les cinquanta elegides per la Comissió Europea per encapçalar la innovació tecnològica al continent. La CE ha anunciat aquest dimecres els resultats de la primera convocatòria del programa ‘Women TechEU’ que vol donar suport a companyies emergents amb lideratges femenins en el camp de la tecnologia profunda.

“L’elevat nombre de sol·licituds excepcionals confirma la necessitat que les dones que treballen en la tecnologia profunda rebin suport per a les seves empreses en les fases inicials”, ha afirmat la comissària europea d’Innovació, Mariya Gabriel, que ha afegit que el programa els oferirà “finançament, mentoria i una xarxa de contactes”. D’entre les cinquanta empreses que han estat seleccionades, les tres catalanes són Bytelabs Solutions, Meetopics Labs i Blue Box Biometrical Solutions.

Una investigadora de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB treballant amb mascareta al laboratori | ACN
Una investigadora de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB treballant al laboratori | ACN

Un programa de promoció de la innovació

WomenTechEU, una convocatòria que es finança a través del programa de treball sobre sistemes europeus d’innovació Horitzó Europa, el programa de recerca i innovació de la Unió Europea. Aquesta iniciativa europea ofereix subvencions de 75.000€ a cadascuna per finançar les primeres etapes del procés d’innovació i creixement de les empreses, en aquest cas encapçalades per dones i que siguin capdavanteres en innovació tecnològica. A més, també els ofereix serveis com ara mentoria i orientació, en el marc del Programa de Lideratge Femení del Consell Europeu d’Innovació (CEI) a més d’oportunitats que els poden permetre crear una xarxa de contactes a tota la Unio Europa que encara les ajudi més a créixer.

Tal com ha explicat la mateixa Comissió Europea en fer pública la resolució d’adjudicació de les ajudes, les empreses que han estat proposades per rebre aquest finançament estan treballant en innovacions capdavanteres en diversos àmbits, com ara el diagnòstic precoç i el tractament el càncer o la reducció dels efectes negatius de les emissions del metà, un dels gasos d’efecte hivernacle més potents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa