MonPlaneta
Les tendències en energia que poden marcar el 2023

L’eficiència energètica, la il·luminació intel·ligent, les energies renovables i els sistemes de captura de captura podrien ser algunes de les tendències més destacades pel que fa al sector energètic durant el 2023. Això, si més no, és el que creuen des d’Edison Next, una empresa de serveis energètics que és filial del grup energètic italià EDISON.

L’eficiència i les renovables, elements clau

En un comunicat, aquesta empresa especialista en energia identifica quines seran les tendències energètiques i en sostenibilitat més importants dels propers dotze mesos i, des d’un punt de vista empresarial, assenyala dues línies estratègiques per les quals creu que serà molt important apostar. D’una banda l’eficiència energètica, és clar, amb la qual, a través de l’anàlisis de dades i els canvis d’hàbits de consum, es pot reduir el consum de manera notable. De l’altra, la inversió en sistemes de generació basats en energies renovables, amb l’autoconsum fotovoltaic com la tecnologia que consideren “més madura”.

Tot plegat permetrà, a més, seguir amb la tendència a l’alça de la capacitat de generació elèctrica de les fonts renovables que, segons el darrer informe de l’Agència Internacional de l’Energia (IEA) està creixent de manera molt important. Tant, que segons els seus càlculs durant els propers 5 anys es generarà tanta energia renovable com durant els 20 anys anteriors.

plaques solars perovskita
Les millores tecnològiques estan emprenyent el desplegament de les renovables | US Department of Energy

La tecnologia ens ajuda

Jon Macías, director comercial d’Edison Next a l’estat espanyol, recorda que el “recorregut mediambiental” ha demostrat que està “estrictament lligat al tecnològic”. Per a gestionar millor els recursos, és “clau”, apunta, augmentar la inversió en tecnologies “madures” com ara les relacionades amb l’eficiència energètica i amb les renovables, “amb èmfasi especial en l’autoconsum fotovoltaic”.

Enllumenat intel·ligent

Des de l’empresa, a més, també destaquen la importància de la instal·lació de l’enllumenat intel·ligent tant a les ciutats com als edificis, així com els sistemes de sensorització que permeten visualitzar els consums energètics i analitzar les dades d’ús i consum. Amb el canvi cap a una il·luminació sostenible, afirmen, es pot ajustar la llum segons els horaris i la freqüència d’ús en temps real, aconseguint estalvis energètics i econòmics notables.

Islàndia, actualment, té el projecte de captura de carboni de l'aire més gran del món | Orca
Islàndia, actualment, té el projecte de captura de carboni de l’aire més gran del món | Orca

Captura i emmagatzematge de CO2, una aposta de futur

Finalment, des d’Edison Next també destaquen l’impuls que, durant el 2023, suposaran els projectes de captura, ús i emmagatzematge de CO2, una pota imprescindible per empènyer tant la transició energètica com la lluita contra el canvi climàtic. Macías afirma que, per a la seva empresa, totes aquestes tecnologies tindran “un paper fonamental” en la descarbonització paulatina de l’economia, “en particular al sector industrial”. És per això, conclou, que aposten “fermament” per la investigació i el desenvolupament per “accelerar la consecució dels objectius i que habilitin un futur verd”.

Més notícies
Les plaques solars són una opció de generació renovables cada cop més atractiva

La refutació de 5 falsos mites mostra els avantatges de l’energia solar

L'encariment de l'electricitat la situa com una alternativa molt eficient i econòmica
:  - Mobile
La central Bison té un disseny modular que li permetrà anar creixent en capacitat durant aquesta dècada | CarbonCapture

Els Estats Units tindran la planta de captura de carboni més grossa del món

El país comença a invertir seriosament en aquesta tecnologia, una possible opció de futur
:  - Mobile
L'autoconsum compartit pot ser una gran oportunitat per empreses que tenen grans superfícies per generar electricitat | iSiSMAR

L’autoconsum compartit, un futur verd i ‘low-cost’ per a les empreses

El model permet estalviar fins un 40% de la factura i obtenir beneficis venent l'excedent a les empreses veïnes
:  - Mobile
Les vendes de vehicles elèctrics continuen pujant ràpidament i ocupant una part més gran del mercat | Pixnio

Gairebé el 25% dels cotxes de Noruega ja són elèctrics

Més del 84% dels vehicles venuts el mes d'abril ho eren, mentre les vendes d'híbrids cauen en picat
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa