L’actor i exgovernador de Califòrnia Arnold Schwarzenegger ha afirmat, en una entrevista a BBC Radio 4, que els líders que diuen que combatre el canvi climàtic té efectes negatius en l’economia són “estúpids o mentiders”. Just abans de la cimera COP26, que començarà aquest cap de setmana a Glasgow (Escòcia), Schwarzenegger ha afirmat que, ben al contrari, eliminar les emissions de CO2 ajudarà l’economia del món sencer. Fins i tot, parlant a títol personal, ha afirmat que reduir el consum de carn no és un sacrifici sinó que ell mateix ho va fer i que això l’ha fet estar més sa.

Fixant-se en l’estat de què va ser governador, l’actor ha explicat que el seu èxit econòmic és la prova més clara que la reducció d’emissions i el creixement econòmic van íntimament lligats. És per això que ha afirmat rotundament els qui ho neguen “són uns mentiders, són estúpids o no saben com fer-ho, perquè nosaltres ho vam esbrinar i només és cosa de tenir les pilotes (sic) de fer-ho”. Durant la seva etapa al capdavant de Califòrnia, entre 2003 i 2011, Schwarzenegger ja va començar a reduir les emissions i la pol·lució, i des d’aleshores ha continuat treballant perquè s’implementin més polítiques en aquest sentit.

Arnold Schwarzenegger | Flickr
Arnold Schwarzenegger | Flickr

A més, també ha estat molt crític amb qui diu que la reducció d’emissions està lligada a una pèrdua de les condicions de vida. De fet, ha explicat com els darrers anys ha reduït en un 75% el seu consum de carn i que, des d’aleshores, el seu cardiòleg diu que les seves artèries estan en més bones condicions. “He renunciat a alguna cosa?”, ha preguntat. “He guanyat la meva salut, m’ha donat dos anys més”. També ha confiat en les solucions que aporta la tecnologia, explicant que ha canviat el seu enorme Hummer dièsel per un d’elèctric, que és més ràpid i té més potència.

També ha tingut paraules sobre les emissions i la contaminació del transport de mercaderies, i ha remarcat la importància del consum local: “cada cop que compres alguna cosa de l’estranger, és dolent per al medi ambient, és la pitjor cosa que pots fer”. Com a conclusió, i mostrant-se optimista, ha afirmat que “no hi ha cap altre destí que el que fem per a nosaltres mateixos”.

Nou comentari